מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחשבות מציקות בראש.. מה עושים ?אני30/04/2016
שלום,
לפני בערך 4 שנים עברתי חצי שנה שנה לא קלה, שבמהלכה רזיתי מאוד וכנראה נכנסתי לחרדה מכל התקופה.
אחרי החצי שנה הזאת חזרתי לתפקד, עליתי שוב במשקל והכל הסתדר.
הבעיה שבראש דברים עדיין לא לגמרי הסתדרו, אני מרגיש שיש לי בראש מן ״מחשבות טורדניות״ שמציקות כל הזמן יש לי מלא מחשבות בראש לא תמיד נעימות וזה לא עובר, זה מאוד מפריע לי וזה גורם לי ללחץ ותסכול שזה לא עובר ואני לא יודע אם להתעלם מהו או להקשיב להן, אפילו שאני לא נלחץ מהן זה משגע אותי שהן לא עוברות כבר.
בנוסף אני מרגיש מן תחושת ניתוק כזאת מהסביבה ומהראש שלי, דברים שמתקשרים לחרדה לדעתי.
השאלה. מה אפשר לעשות כדי להעביר את שני הדברים האלה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחשבות מציקות בראש.. מה עושים ? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין30/04/2016פנה למספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בשיחה או שתיים כדי להשיג הקלה משמעותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני30/04/2016השאלה אם כל הדברים שציינתי המחשבות, הרגשת ניתוק וכו באמת קשורים לחרדה, וברגע שהחרדה תעלם הם גם יעלמו? והאם אני צריך פשוט להתעלם מהמחשבות או להתעסק בהן או בכוח להתעסק במשהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר חיים היילפרין02/05/2016כל הדברים שציינת באמת קשורים לחרדה (ובמובן זה כן, הם אכן יעלמו ברגע שהחרדה תעלם) אבל החרדה (והמחשבות) לא צפה סתם כך - היא תגובה למצוקות חייך וכדי להעלימה תצטרך לעשות שינויים של ממש בדפוסי החשיבה שלך, בחיבור לרגש ובהתנהגות שלך - בדיוק מסוג הדברים עליהם היית לומד באותה שיחת טיפול... (וזו הסיבה שהפניתי אותך לטיפול מלכתחילה במקום לתת לך הנחיות פשטניות כמו "להתעלם מהמחשבות" וכד'.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)