השפעת ונלאפקסין XR במקום VIEPAX XR

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• השפעת ונלאפקסין XR במקום VIEPAX XR
    דניאל
    08/05/2016

שלום.אני בן 33 ובשל הפרעת חרדה מתמשכת אני מטופל מזה כשנה וחצי בכדורים:

CLONEX 2 MG
    VIEPAX XR 150 MG

ישנו שיפור מסוים המאפשר לי לנהל אורח חיים סביר ותקין.
    יחד עם זאת ישנו חוסר שקט וצרבת.

ניסיון להעלות במינון הויפאקס לא הביא תועלת וגרם לתופעות לוואי לא נסבלות.
    בפעם האחרונה בהגיעי לקנות את הויפאקס בשל מחסור במלאי נמכר לי ונלאפקסין XR טבע. החלטתי לנסות ולראות אם זה אולי יפתור לי את הבעיה של החוסר שקט והצרבת אותה אני חש עם הויפאקס.
    מזה 6 שבועות שאני לוקח את הונלאפקסין XR ואני ממש מרגיש שהחרדה מרימה ראש שוב (אין צרבת אגב).
    האם יש להמתין בסבלנות 8 עד 12 שבועות עד לבחינת השפעת התרופה עלי? או שמומלץ לחזור כבר עכשיו לויפאקס XR שהשפעתו כפי שציינתי היא סבירה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת ונלאפקסין XR במקום VIEPAX XR - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/05/2016

ונלפקסין הוא החומר הפעיל בתרופה ויאפקס (המוכרת גם כאפקסור), כך שמדובר למעשה באותו כדור (רק מיצרנית אחרת) ואינך אמור לחוש שינוי של ממש. בנסיבות אלה מובן שאינך צריך לחכות חודשים כדי לבחון את השפעת התרופה החדשה - מדובר כאמור באותה תרופה ממש - ובאותה מידה אתה חופשי לחזור לויאפקס, אם זה מרגיש לך יותר טוב. בכל מקרה כדאי שתדע שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה (או דיכאון) ומשלב תפיסה שגויה והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים ובהתמודדות עם דפוס ההימנעות הנגזר מהחרדה). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן גם תופעות לוואי מזיקות. (תוכל לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].) הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו