אירוע שקרה לפני 4 שנים ועדיין משפיע

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• אירוע שקרה לפני 4 שנים ועדיין משפיע
    אני
    12/05/2016

שלום,
    לפני 4 שנים עברתי תאונת דרכים, לא הרגשתי שקרה משהו מיוחד, לא התייחסתי לזה יותר מידי והמשכתי הלאה. אחרי שבועיים בערך התחילו לי בחילות ולא הצלחתי ממש לאכול. בהתחלה לא התייחסתי לזה יותר מידי, חשבתי שזה איזה וירוס וזה יעבור. אבל זה לא עבר, זה רק התחזק והתחזק והתחלתי ללכת לרופאים שגם לא גילו מה זה והכל יצא תקין, ואז הלחץ התגבר, וניהיה מן מעגל כזה של הדרדרות שנמשך כמה חודשים, שעברתי המון בדיקות וירדתי המון במשקל, והתחילו לי גם פחדים בשלב מסויים, שזה לא עובר ורק מדרדר ואף אחד לא מצליח להבין מה יש לי וזה לא יעבור כבר. הרגשתי מאוד מפוחד וחסר אונים. מאז הדברים עברו, והמצב שלי השתפר מאוד ואני מתפקד. הבעיה שאני מרגיש כאילו הגוף שלי והראש שלי נשארו מאז במצב של "לשרוד", הכוונה שאני מרגיש עדיין שהגוף והשרירים עדיין מכווצים מאז, הראש כל הזמן מתעסק במחשבות וגורם לדברים להראות פחות כפיים ויותר מסוכנים, ושדברים לא יהיו בסדר, ושדברים לא יסתדרו, וגורם לי להרגיש מנותק מהכל ולהתעסק במחשבות, ולנסות להבין מה קרה אז באותה תקופה ואיך אני פותר את מה שקורה היום. וזה מאוד מפריע לי שזה לא עובר וכל הזמן הראש מציק לי, כאילו הוא עדיין מנסה לגרום לי לחשוב שמשהו לא בסדר בשביל לנסות להציל אותי וזה לא עובר!
    בימים האחרונים החלטתי שאני מתעסק בחיים שלי עצמם במה שקורה סביבי, ולא במחשבות עצמן, לא מתעלם מהן, פשוט מתעסק בחיים שלי ולא בהן.
    חלק מהזמן אני מרגיש שזה טוב, וחלק מהזמן אני מרגיש שזה משתלט עליי וקשה לי להתרכז, להנות ולחשוב, ומתחיל לכאוב לי הראש ובחילה מרגיש כאילו אני בגמילה ממש מהמחשבות?
    זה הגיוני מה שאני מרגיש? זה באמת יעזור לי?
    תודה רבה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אירוע שקרה לפני 4 שנים ועדיין משפיע - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/05/2016

אתה סובל מתסמינים מובהקים של חרדה, קרוב לוודאי פוסט טראומתית עקב התאונה. חבל שאתה סובל כבר כמה שנים במקום לפנות לעזרה מקצועית מפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. ככל שהחרדה מקורה בתאונה, אתה יכול עדיין לתבוע את חברת הביטוח ולקבל פיצויים משמעותיים, כולל את עלות הטיפול הפסיכולוגי לו תזדקק כדי לשים את הפרשה מאחוריך. צור איתי קשר אם תרצה פרטים נוספים. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו