הפרעת חרדה כללית

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הפרעת חרדה כללית
    מתן
    22/05/2016

היי
    בן 26 בריא.
    אני סובל כבר שנתיים כל יום מסחרחורות (לא שהחדר מסתובב) אלא תחושה של חוסר יציבות, כאילו אני שט -מרחף.
    במהלך היום אני מדבר מהר ובולע מילים,
    אני מרגיש חולשה ברגליים, כובש בראש וכל זה בנוסף לחוסר יציבות.
    ביצעתי ct מח פעמיים שיצא תקין , בדיקות דם שגם יצאו תקינות.
    הרופא שלח אותי לפסיכאטר אשר רשם לי ציפרלקס 10 מג מכיוון שלא היה שיפור העלה לי ל15 מג ועכשיו ל20 מג אך עדיין אין שיפור.
    אני נוטל את הכדורים כבר 3 חודשים אך ללא הטבה.
    השאלות שלי:
    האם הגיוני שאין עדיין הטבה עם הכדורים?
    האם הגיוני להרגיש את כל התופעות האלה ולייחס את זה לחרדה ומתח?
    האם מכיוון שהטיפול התרופתי אינו עוזר לי אכן ובכלל לא מדובר על חרדה אלא על משהו חמור יותר?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה כללית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת חרדה כללית - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/05/2016

מאחר ועברת בדיקות רפואיות מקיפות והתופעות מהן אתה סובל הן תסמינים קלאסיים של חרדה, אין שום סיבה להניח "משהו חמור יותר" וזה לגמרי הגיוני לייחס אותן לחרדה ומתח. אין זה מפתיע שהתרופות לא עזרו לך וחבל שפנית מלכתחילה לטיפול תרופתי - תרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה ומשלבות תפיסה שגויה והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהטיפול התרופתי עשוי להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הוא אינו מטפל בשורשי הבעיה (ולכן עלול גם לקבע אותה) ויש לו גם תופעות לוואי מזיקות. (תוכל לקרוא יותר על עמדתי [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074' id='link']כאן[/a].) הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו