מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה לגבי אימון ספורט לאחר חרדה נמשכתדורית01/06/2016
שלום,
אני בת 31 שומרת על אורח חיים בריא.
ביום אחד בהיר נוכחתי להכיר חרדה שמאז הולכת וחוזרת.
החרדה היתה באה לידי ביטוי בכאבים בחזה, קוצר נשימה, סחרחורות, הרגשה כללית לא טובה . הרגשה שעוד שניה אני חוטפת התקף לב.
עד גיל 30 ללא החרדה הייתי עושה אימוני ספורט אינטנסיבים ללא פחדים שחס וחלילה אחטוף התקף לב.
והייתה לי רמת סיבולת לב ריאה מצויינת. רצתי בתחרויות של 10 ק"מ בכיף. מהחרדה אני מרגישה שאני מפחדת לעשות ספורט. הסיבה לפחד זה בגלל שכשאני עושה ספורט ולו הכי קליל(הליכה) אני מרגישה כל הזמן צורך לפהק, הפיהוק גורם לי להקלה. זה קורה באימון בחדר כושר
וזה קורה גם ללא מאמץ מיוחד.
בגלל החרדות שלי הלכתי לעשות בדיקות אק"ג במאמץ ובמנוחה. נמצא תקין.
אני לא יודעת אם הפיהוקים האלה זה בגלל סיבה מיוחדת או שזה הרגל שחוזר על עצמו בגלל תחושת ההקלה של אחרי פיהוק. אופציה של עייפות לא נראת לי הגיונית כי אני מפהקת כל 2 דקות.
אודה לעצתכם מה הכי נכון לעשות, אני מאוד רוצה לחזור להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע ולהרגיש רעננה אחרי אימון כמו שהרגשתי לפני שנחשפתי לחרדה ולא להרגיש סחוטה אחרי האימון.
סליחה מראש על החפירה ??
ותודה על הסבלנות .
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה לגבי אימון ספורט לאחר חרדה נמשכת - תגובה
ד''ר אודי אורן02/06/2016לדורית שלום,
בהנחה שכל הבדיקות שלך תקינות ברור שהבעיה היא בעיית חרדה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד חרדות כמו EMDR או CBT.
לטיפול כזה יכולה להיות השפעה חיובית ביותר על מצבך הנפשי/פיזי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)