מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות שחזרו - בבקשה אודה לדעתכם ועזרתכם !ג׳וני03/06/2016
שלום רב לכולם ,
אני בחור בן 31 שנוטל מאז גיל 18 בערך את התרופה פאקסט/סרוקסאט כטיפול להפרעות חרדה שהיו לי. התרופה הצליחה לחולל בי פלאים והצלחתי למצוא זוגיות, לפתח קריירה ועוד ועוד. לפני כשנתיים בערך החלטתי לנסות ולהוריד את מינון התרופה בצורה מדודה ומדורגת עד להפסקתה (הרגשתי טוב יחסית, וכתוצאה מעלייה במשקל הנחתי שזה יכול אולי להועיל לי), לאחר מכן החרדות חזרו ביתר שאת ולמעשה הייתי בבית בערך כחודש עד שחזרתי ליטול את התרופה וחזרתי לעצמי.
לפני כשלשה חודשים הורדתי מעט את המינון עד למצב שלקחתי חצי כדור סרוקסאט פעם בשלשה ימים. הרופא שלי אמר לי שזה למעשה כמו ״לא לקחת את התרופה״ ושזה ״לא מינון״, אך הרגשתי סה״כ בסדר. לפני כשבוע התחלתי להיערך לקראת שני פרזנטציות שעליי להציג והחרדות החלו לחזור. בהמשך הימים הדבר הלך והתעצם ולכן ביטלתי את השתתפותי בהן.
מאז ועדיין אני חווה תסמינים של חרדה, ולאחר התייעצות טלפונית עם הפסיכיאטר שלי (קבעתי כמובן תור גם להמשך) הוא הנחה אותי ליטול חצי כדור סרוקסאט מידי יום.
היום זהו היום השני שאני נוטל את התרופה והחלו להיות אפילו החמרות לעיתים - מעין ״גלים״ של חרדה - עולה ויורד. אני יודע כי עלולה להיות החמרה בתחילת טיפול וכי אני צריך להיאזר בסבלנות. התופעות הפיזיולוגיות שמופיעות אצלי הן בעיקר: דופק מואץ, זיעה בידיים וברגליים, סחרחורת ו״פרפרים בבטן״, לצד אלו יש גם מחשבות שליליות ותסכולים (שהופיעו גם בעבר במקרה דומה שתיארתי לפני כשנתיים) - חוסר תקווה, ייאוש, חשש שאולי לא אצא מזה ושאשאר ככה. מה דעתכם? האם אצא מזה? האם התרופה תוכל לעזור לי שוב? אני חושש מאוד שייתכן אולי שזה לא יעזור הפעם. אודה מאוד לעזרתכם ודעתכם !!!
נ.ב.
אני מיודע ומכיר כי ישנן שיטות טיפול נוספות כמו cbt וכד׳, אבל אני מחפש דרך לפחות כרגע שתפתור לי את המצוקה האדירה שאני נמצא בה עד שאוכל להתמודד בצורה נוספת. כרגע אני לא עובד (לקחתי ״חופש״ - אני עצמאי), וגם הזוגיות הטרייה שלי (כחודשיים) סופגת מזה לא מעט.
אשמח לדעתכם ועזרתכם - ותודה מראש !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות שחזרו - בבקשה אודה לדעתכם ועזרתכם ! - תגובה
ד''ר אודי אורן04/06/2016לג'וני שלום,
אין ספק שאתה תתגבר.
העבר מוכיח שאתה יכול לתפקד היטב.
אני ממליץ לך להמשיך לקחת את הטיפול התרופתי תחת פיקוח רפואי ולשקול ברצינות הוספת טיפול פסיכולוגי ממוקד חרדה כמו EMDR או CBT שבהחלט יכולים לעזור לך להתגבר על החרדה ולהביא אותך למצב שלא תזדקק לתרופות.
בהצךחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ו
ג׳וני04/06/2016ראשית תודה רבה ד״ר אורן! - גם על התגובה וגם על המהירות בתגובה, אין זה מובן מאליו מבחינתי.
בנתיים אני בבית נח ומשתדל להירגע, אבל זה לא פשוט - יש לי לימודים שאני כרגע לא יודע אם אוכל להגיע אליהם ובמקביל גם זוגיות שהתחלתי לפני כחודשיים ובת זוגי סובלת מהעובדה שאני לא יכול לראות אותה (כי אני מעדיף להישאר לבד ולא להיות כ״כ עם אנשים יותר מידי מלבד משפחה קרובה).
בנוסף אני גם משהה את העבודה שלי עד שאוכל להרגיש טוב וביטחון יותר לצאת לפגוש לקוחות וגם זה לא פשוט כי אני דוחה אותם ומוסר שאני חולה.
היום קמתי ב-8 בבוקר וחזרתי לישון, וקמתי שוב ב-10 בערך ושוב היו לי דפיקות לב והרגשה לא טובה; מאז אני עם ״גלים״ - עולה ויורד בתחושות וההרגשה של החרדה. האם אולי זה סימן שהתרופה מתחילה לעבוד? אני כבר לא יודע מה לחשוב? האם להערכתך הטיפול התרופתי יסייע? אני יודע שבעבר כאשר לקחתי הוא עזר אך אני מפחד מאוד שהוא לא ישפיע או בגלל שהמינון אולי לא יספיק?
בתודה שוב מראש !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ו - תגובה
ד''ר אודי אורן04/06/2016לג'וני שלום,
הימנעות היא תופעה בולטת בהפרעות חרדה.
הימנעות גורמת להתפתחות של עוד הימנעות.
חשוב להילחם בהימנעות על ידי צעדים קטנים של התמודדות.
חשוב שתתחיל לעשות - לאט לאט - מה שקשה לך.
מציע לך, כפי שכתבתי כבר, להמשיך בטיפול התרופתי ולפנות לטיפול פסיכולוגי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)