היפוכונדריה? אודה בבקשה לחוות דעת

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• היפוכונדריה? אודה בבקשה לחוות דעת
    מור
    27/06/2016

שלום. בת 28 .בריאה . 5 חודשים לאחר לידה ראשונה. מאז ומתמיד הייתי טיפוס לחוץ וחרד לגופי. בהריון זה החמיר ( עברתי הריון גם לא פשוט ששיגעו אותי עםהרבה בדיקות. בסוף הכל היה בסדר) ועכשו לאחר הלידה אני מרגישה שהחרדות החמירו יותר. אני מוצאת את עצמי בחרדות יומיומיות ובעיסוק מופרז בגופי. מכל כאב, נפיחות, מיחוש אני חושבת שזה משהו חמור ועד שאני לא הולכת לרופא שאומר לי שלא מדובר במשהו גרוע אני לא נרגעת ואני ממש בלחץ.וכשאני מקבלת את האוקי שאני בסדר אני ממש מרגישה הקלה ואז זה חוזר שוב עם תופעות אחרות. לדוגמא בימים האחרונים אני מרגישה תחושה של חוסר יציבות בחילות כאבי צוואר ואפילו תחושה של נמלים ברגליים. נבדקתי על ידי ניורולוג מבחינתו הכל תקין אבל אני עם מחשבותיי חושבת שאולי הוא פספס משהו .אני מאד חוששת ממחלות. בעיקר ממחלת הסרטן.אך לא יתכן שאני אחיה בפחד תמידי שמא יש לי גידול או בעיסוק מופרז על גופי. זה מעסיק אותי יום יום . זה מתיש נפשית. איך אני יכולה לעזור לעצמי?אני גם לא רוצה להעביר את זה לילד האם יתכן שכל מה שאני מרגישה בימים האחרונים אלו תופעות פסיכוסומטיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוכונדריה? אודה בבקשה לחוות דעת - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/06/2016

לשיר שלום,
    אני מתרשם שעברת מספיק בדיקות בשביל להניח שאת בריאה פיזית.
    מכיוון שאת מעידה על עצמך שאת סובלת מדאגנות לגבי מצבך הבריאותי באופן כללי, סביר להניח שהתופעות שאת מתארת נובעות ממתחח נפשי ולחץ. הריון ולידה מגבירים את הרגישות לגוף אצל הרבה נשים.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול נפשי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
    סביר להניח שטיפול כזה יוכל להקל על הסימפטומים שאת מתארת, ויוכל גם לטפל בבעיה היותר כללית.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו