חרדה מתוך שינה? דופק מהיר הזעה ותחושת חום ביקיצה משנת צהריים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה מתוך שינה? דופק מהיר הזעה ותחושת חום ביקיצה משנת צהריים
    שרון 1994
    04/07/2016

היי אשמח אם ץעזרו להבין מה קורה לי..
    נטלתי פאקסט = סרוקסט חצי שנה לחרדות טעכשיו אני בסוף תהליך הגמילה ממנו ..(3 שבועות אורך הגמילה) בימים האחרונים כשאני ישנה צהריים אני קמה עם דופק ממש מהיר הזעה וחם לי למרות שאני ישנה עם מזגן. לוקח לי באזור הרבע שעה להרגע להתקרר ולהוריד דופק
    חשוב לציין שזה קורה רק בשנת צהריים בלילה אני ישנה טוב
    ולא זכורים לי חלומות מטרידים שיגרמו לי לקום בצורה הזו
    אשמח אולי מישהו יודע מה זה ויוכל לעזור לי
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה מתוך שינה? דופק מהיר הזעה ותחושת חום ביקיצה משנת צהריים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    05/07/2016

את עדיין חווה תסמיני חרדה, שרון. אין זה מפתיע וחבל שפנית לטיפול תרופתי במקום לפסיכולוג - הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בחרדה מחלה בפני עצמה במקום תגובה רגשית לגיטימית למצוקות אמיתיות) והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן גם תופעות לוואי מזיקות. (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי כאן - הטיפול המומלץ בחרדה הוא כאמור טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די במספר מצומצם של שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

אבי
    24/10/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו