מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושה מוזה בארוחות ובישיבות עבודה- האם זו חרדה?דוד09/08/2016
בוקר טוב,
סליחה מראש על ההודעה הדי הארוכה אבל אני חייב לציין את כל הפרטים.
כבר תקופה די ארוכה כמעט שנה וחצי שיש לי תחושה מוזרה בסיטואציות מסוימות.
אתמול חוויתי אחת נוספת ואשמח אם תאמרו לי אם זה סימפטומים של חרדה, כדי שאוכל לפנות לטיפול אם זו אכן חרדה.
כשאני נמצא בסיטואציות כמו ישיבות או ארוחת ערב אני חש לפתע סוג של "דעיכת עירנות" (קשה לתאר את זה), כאילו אני שוקע למצב עייפות, אפשר לתאר את זה כסוג של סטלה. באותו הרגע נורא קשה לי להתרכז, אני מתקשר עם הסובבים אותי בצורה די חדה אבל מרגיש לחלוטין שאני לא חד. (חשוב לציין שלרוב זה קורה כשאני עייף- אבל לא תמיד)
אתמול הייתי במסעדה עם מכרים וזה היה די קיצוני, הייתי מאוד עייף, התאורה הייתה עמומה והרגשתי פשוט מסטול לחלוטין, הייתי בתקשורת איתם אבל מועטה. היה רגע אחד ספציפי נקודתי שהרגשתי שכאילו אני מקבל סחרחורת, גם כשהבטתי לצדדים כל תנועה של הראש הייתה שיוט מוזר כזה כאילו משהו לא בסדר בעיניים שלי. (נבהלתי מעט - חשבתי שזה בגלל העייפות אבל בגלל הפחד חשבתי שזו חרדה).
אציין שלעתים במעברים של תאורה אני מרגיש מוזר קצת. אני מוצא את עצמי ממש מתאמץ להסתכל על אנשים שאני נמצא איתם ולהתרכז בהם בגלל האור. (לא יודע אם זה קשור)
יש לי בעיות קשב וריכוז אם יש קשר.
בכל מקרה עד כה תליתי את התחושות האלו בעייפות או אולי סוג של רגישות לאור וכל מיני המצאות- עד אתמול. שזה ממש הלחיץ אותי.
מה אתם חושבים? אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות והאם זה דומה לחרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושה מוזה בארוחות ובישיבות עבודה- האם זו חרדה? - תגובה
ד''ר אודי אורן10/08/2016לדוד שלום,
מכיוון שזאת תופעה שמתרחשת רק במצבים מסויימים אני משער שהבסיס הוא שילוב של רגישויות מסויימות (עייפות, אור) וחרדה.
בהחלט יכול להיות שמצבים כאלו מלחיצים אותך ומביאים לתגובת חרדה.
הסימפטומים שאתה מתאר הם סימפטומים שבהחלט יכולים להיות תוצר של חרדה.
ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בטיפול ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
אני מעריך שטיפול קצר יכול להביא להקלה משמעותית.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)