הרבה מחשבות ודמיון רחב- האם זה נורמטיבי?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הרבה מחשבות ודמיון רחב- האם זה נורמטיבי?
    דורון
    11/08/2016

היי, בוקר טוב.
    רציתי לדעת אם זו הפרעה או שאני סתם אדם שיש לו דמיון רחב.

יש לי מחשבות מוזרות מידי פעם שאני שט אתם, (קצת לא נעים להגיד אותם):
    -שאני אולי לא חי בכלל והכול זה סתם דמיון.
    -מדמיין סיטואציות מוזרות של רעידות אדמה. או סיטואציות שקורים כל מיני דברים (כמו פיגוע, שריפה) ואיך אני מתפקד בהם ומתפעל אותם.
    -באופן כללי הדימיון שלי פועל המון ואני גם חושב המון ויוצא לי כמה פעמים ביום לבהות ולדמיין דברים. מרגיש לי שהדמיון שלי הוא מעט ילדותי אפילו.

דבר נוסף, היו לי פעמים בודדות מחשבות של נזק לסובבים אותי,
    למשל אישתי הראתה לי את השיער שלה ופתאום קפץ לי לראש שאני מושך לה בשיער (כמובן שאני לא אעשה את זה לעולם וזה אפילו מעביר בי צמרמורת).
    או שעברתי עם כוס קפה רותח ליד קולגה לעבודה ופתאום דמיינתי שאני שופך עליו את הכוס, שוב כמובן שאני לא יעשה את זה- אני לא מסוגל לפגוע בזבוב.

אני רק אדגיש שאני אדם נורמטיבי, מתפקד והכול יותר מבסדר איתי.

מה אתם חושבים? בדגש על המחשבות ה"אלימות"

תודה רבה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרבה מחשבות ודמיון רחב- האם זה נורמטיבי? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    12/08/2016

הי דורון,
    לכלנו יש מגוון מחשבות רחב. חלקן יותר "נורמטיביות" בעיננו וחלקן פחות.
    איני רואה במה שתארת בעיה אלא אם כן אתה חווה מחשבות אלו כבעיה שמפריעה לך או גורמת לך לחשוש מפניה.
    אם אינך חש בעיה אני מציע לך לשים לב מתי המחשבות האלו עולות ולזהות את התבנית שלהן. ללמוד מהן על עצמך ועל קשריך עם הסובבים אותך.
    אם אתה חש שהן בעיה, פנה לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR שיכול לברר איתך את ההקשר של מחשבות אלו, ולהפחית את המצוקה הקשורה להן.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו