מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מהיצמדות חומרים= כימופוביהאני24/08/2016
ד"ר נכבד
יש לי פחדים מארועים חד פעמיים מזדמניים כמו מעבר ליד ריסוס של חומרי הדברה, שכנים שחלילה ריססו במדרגות, אני מניחה שחומרים אלו כל פעם חשיפה אליהם אפילו פעמיים בשניה, וזאת על סמך קריאה באינטרנט שהם יכולים לגרום לאלצהיימר, פגיעה בפוריות ולהביא עד לכדי שינויים גנטיים, כמו סרטן. הדבר גורם לכך שנפגע התפקוד שלי, אני לא עובדת כי אני מפחדת מריסוסים במקום העבודה ולא מסוגלת לצאת מהבית. גם לעשות כביסה אני מפחדת, כי קראתי באינטרנט דברים שגרמו לי לפחד, כמו למשל:
1. אדי חומרים נצמדים לבגדים עשויים מכותנה ולבגדים סינטטים.
2. אם נספג לבגדים למשל ריח חומר שרוף או ריסוס או חומר ממפעל שעברתי ליד ושרואים אדי פליטה מהארובות או רכב שהתניעו בבוקר לראשונה ויש ריח של אצטון חזק וקשה לנשימה. למעשה זה נמצא על הבגדים לאורך כל היום עד שמגיעים הבייתה-או שזה נספג בעור או לא.
3. כמו כן אם ארצה לתלות כביסה נקייה אפילו בבית חבל על המאמץ אם אתלה עם בגדים שחזרתי הבייתה כי בעצם זה עובר אליהם.
4. כביסה תלוייה בבית שצריך להקפיד שלא יהיו חלונות פתוחים ל"אירועים" מבחוץ או ריח שרוף מטיגון בבית,גננים בחוץ,ריסוסי מדרכות..
מבחינה מצפונית ידע זה מציק לי ואני מרגישה שאם אתעלם מכל אלה אגרום לנזקים בריאותיים לשאר בני הבית.
אשמח לתשובתך ולעזרתך
תודה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד מהיצמדות חומרים= כימופוביה - תגובה
ד''ר אודי אורן24/08/2016שלום רב,
אני רוצה להמליץ לך לקחת הפסקה מקריאה באינטרנט על הנושאים האלו.
אני רוצה להמליץ לך לפנות לאיש מקצוע המתמחה בהפרעות חרדה.
את סובלת מהפרעת חרדה שפוגעת באיכות חייך. יש לכך פתרון.
אנא על תמתיני. ודאי שהמטפל/ת מתמחה ב-EMDR ו/או ב-CBT.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך נושא ההיצמדות לבגדים נכתב ע" פרו
אני24/08/2016דר נכבד
ברור לי שיש כאן חרדה אך כיצד ניתן להתעלם מהעובדה שאדי חומרים כן נצמדים לבגדים ויכולה גם לצטט את המקור של אותו פרופ שכתב זאת ואת שמו.
זה כמו לבקש מאדם להתעלם מדבר שהוא יודע שקרא בוודאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אך נושא ההיצמדות לבגדים נכתב ע" פרו - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/08/2016הבעייה אינה העובדות (שאותן קשה לשנות) אלא החרדות שהן מעוררות בך (וקל יחסית להיפטר מהן בטיפול הולם). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)