חרדה מחרדות, אני מפחדת

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה מחרדות, אני מפחדת
    חן
    30/08/2016

שלום, אני חן ואני בת 21. יש לי חרדות מזה 12 שנה, בעיקר פחד ממוות, מחלות, שגעון ואיבוד הכרה. לפני שנתיים התחלתי ליטול כדור בשם "רסיטל", במינון של 40 מ"ג. לאחרונה, אחרי שהפלגתי בספינה, החרדות חזרו, והפעם אני חרדה שהחרדות יחזרו לי, כי זו הייתה התקופה הנוראה בחיי! ויש לי תחושה מגעילה ולא נוחה בגוף ... רעידות,
    הזעה, מועקה בחזה ... עם זאת, יש לי שיעול טורדני שאיני יודעת ממה הוא מגיע: לאחר קריאה באינטרנט, נאמר שהכדור "רסיטל" עלול לעשות גזים, שיעול, נפיחות בבטן ועוד דברים שאיני מעוניינת בהם, אך אם אפסיק את הכדור, החרדות יהיו חזקות יותר, אפילו תכננתי להגדיל את המינון ל60 מ"ג.

מה לעשות? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מחרדות, אני מפחדת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו! חרדה מחרדות! אני ממש מפחדת - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    02/09/2016

הטיפול שניתן לך משקף מיסקונספציה אופיינית בקרב רופאים המשלבת תפיסה שגויה (הרואה בתסמיני החרדה מחלה בפני עצמה במקום תגובה רגשית לגיטימית למצוקות אמיתיות) והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה באמצעות תרופה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים שלך (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן גם תופעות לוואי מזיקות. תוכלי לקרוא יותר על עמדתי כאן - http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074 הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בשתיים-שלוש שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו