האם היפנוזה תעזור?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• האם היפנוזה תעזור?
    נעמי
    18/05/2008

שני דברים גורמים לי לחרדות בחיים. בשניהם אני מודעת היטב לגורמים.
    א. התעללות פיסית ונפשית בילדותי, גורמת לי לעמוד משותקת ומתוחה ליד החלון בכל פעם שילדי שכנותי צורחים או כשאני שומעת את אמם צורחת עליהם. אם אראה מבוגר מכה ילד ולא משנה מה הסיבה, אני אלך להגן על הילד והמבוגר יחטוף שיעור בחינוך.
    ב. אל ביתי, לפני חמש שנים
    נכנס טכנאי שביקר כאן כבר פעמיים. הפעם הוא הרגיש בטוח מספיק כדי לשלוף את איבר מינו. נכון, אני חרדה מאד, למרות טיפולים שונים שעברתי והעניין משפיע על חיינו הזוגיים בבית. האם הפנוזה היא כמו זבנג וגמרנו? האם היא מתאימה? האם היא מכוסה דרך קופת החולים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם היפנוזה תעזור?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנעמי

ד''ר חיים היילפרין
    19/05/2008

לא ברורה לי מהות הטיפולים השונים שעברת בהקשר זה, אך מהרגישות והתסמינים הפוסט-טראומתיים שאת מדווחת עולה צורך ברור בטיפול מוצלח יותר שיאפשר לך לחיות חופשיה מחרדה. היפנוזה היא לא הכלי הטיפולי הראשון המתבקש כאן – הבעיה שאת מתארת "גדולה" משמעותית על כלי זה וודאי שאין לצפות ל"זבנג וגמרנו". עצתי לך היא לגשת לטיפול פסיכולוגי ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ובמסגרת זו, הייתי מנסה גם טיפול בטכניקה הקרויה EMDR. באשר לשאלת ההשתתפות של קופת החולים בטיפול, עליך לברר ישירות מול הקופה שלך ספציפית לגבי האפשרות לקבלת הטיפול המומלץ לעיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעוד מידע, בבקשה

נעמי
    19/05/2008

EMDR היא אכן יופי של טכניקה התנסתי בה והיא עזרה מאד להרגשתי בנושאים מסויימים.ברב המקרים, לא יכולתי להיעזר בה כיוון שחסרה היתה לי תמונה מפורטת כהתחלת העבודה, או מכיוון שמי שטיפלה בי לא חשבה שנכון להשתמש באותה העת בטכניקה.
    אין לי כל תלונה כלפי מי שעשתה כל מה שיכלה מקצועית ואנושית כלפי. אני מלאה הכרת תודה לה.
    הבעיה היא כולה שלי ואני זקוקה לטיפול שישחרר אותי לתמיד, כך שלא כל דבר ברדיו, בטלוזיה או בעתון, יגרום לי להיות דרוכה וחסרת שקט.
    האם יכולה הפסיכולוגיה ההתנהגותית להושיע לתמיד גם אם לא תשתמש בטכניקה עליה דברנו?
    האם מדובר על טיפול קצר מועד?
    תודה בפעם נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מידע

ד''ר חיים היילפרין
    20/05/2008

כן, טיפול בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית יכול "להושיע אותך לתמיד" – גם ללא שימוש ב-EMDR (למרות שמתיאוריך אינני בטוח שאנחנו מדברים על אותו הדבר...) – ואכן מדובר על טיפול קצר מועד (בטווח של חודשים). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו