מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה יום יומית כל רגע ורגע.גל13/12/2016
שלום.
אני בן 24, עברתי תקופה לא כל כך נעימה לפני כמה שנים. סוג של פסוט טראומה, במשך הזמן הדחקתי את הכאב הנפשי את העצב כי לא יכלתי להתמודד איתו, הייתי מנתח את המחשבות בשביל שאני ארגיש יותר טוב וכך רק מדחיק את מה שאני באמת מרגיש. בכל זאת הייתי לוחם בצבא שלוש שנים, אפילו שזה ישב לי על הראש כל הזמן (זה לא טראומה מהצבא).
בשנה האחרונה של הצבא התחילו כאבים פיזיים, בראש ברגל בחזה. אחרי השחרור ההכאבים עלו שלב וניהיו קוצר נשימה, הסרעפת מתכווצת וקשה לי לשאוף אוויר(מילותיו של איש מקצוע). אז הבנתי שאני צריך לבקש טיפול, נפתחתי מול ההורים והתחלתי ללכת לפסיכולוג ובאמת זה עזר בהתחלה כי סוף סוף פרקתי את מה שהפריע לי כל כך הרבה זמן. אחרי חודשיים טיפול טסתי לחול, ושם המחשבות לא כל כך הפריעו אבל הכאבים ניהו הרבה יותר חזקים ביחד עם הקוצר נשימה. חזרתי אחרי 8 חודשים קוצר נישמה עדיין נמשך ושוב חזרתי לנתח מחשבות וכו. הלכתי לפסיכולוג עוד פעם תקופה וגם לפסיכאטר שהביא לי כדורים. (ציפרלקס, לחרדה זה עזר לי בהתחלה אבל עכשיו כאילו אין הבדל אחרי שלושה חודשיים של כדור וחצי החרדה עדיין מאוד קשה)כדורים אני עדיין לוקח ועם הפסיכולוג הפסקתי, זה נתן לי נקודת מחשבה להמשך אבל בעיקרון הבנתי שהעבודה היא עצמית, הבנתי שצריך להפסיק לנתח ולהדחיק, והתחלתי ללכת למטפל של דימיון מודרך כי לא משנה כמה אני אחפור אנתח לא אנתח בסוף צריך לעבוד על הרגש שנפגע מבפנים(מקווה ששאני מצליח להיות ברור) .(סליחה שיצא לי מאוד ארוך) רציתי לוודא איתך עם מה שאני עושה נכון, החרדה שלי היא כל רגע ורגע, אין לי רגע נחת, ואני מרגיש שפסיכולוג לא יכול עכשיו ללמד אותי או להסביר לי משו חדש אלא צריך לעבוד על מה שבפנים שהוא גם הדבר שמעוררר את החרדה, ולכן אני הולך למטפל שעובד על הרגש. האם הדרך שלי נכונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוסט טראומה
ד''ר אודי אורן14/12/2016שלום גל, אני חושב שאיבחנת את עצמך היטב. נראה שאתה סובל מפוסט טראומה. איני יודע מה קרה לך אבל ברור לי שאתה זקוק לטיפול ממוקד בטראומה. זה אינו טיפול פסיכולוגי רגיל שקשור - כמו שאתה כותב - ללימוד או הסברים, אלא לעבודה ממוקדת על השפעות הטראומה. אני מציע לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR, שיטת טיפול אפקטיבית ביותר העשויה לעזור לך בפרק זמן קצר יחסית. טיפול בטראומה מצריך ידע ספציפי. טיפול בדמיון מודרך וטיפול תרופתי אינם הטיפולים המומלצים לאנשים הסובלים מפוסט טראומה. אין סיבה שתמשיך לסבול כפי שאתה סובל. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה השיטת טיפול שאת ממליץ?
גל15/12/2016קודם כל תודה על התגובה דר אורן.
חוץ מemdr, אתה אומר שטיפול בטראומה מצריך ידע מאוד ספציפי, מה היית ממליץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול בפוסט טראומה
ד''ר אודי אורן15/12/2016בוקר טוב, יש היום גישות שהוכיחו את יעילותן בטיפול ב-PTSD. EMDR ו-PE הן הבולטות שבהן. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהemdr ממולץ?
גל21/12/2016שלום דר אורן.
משו קטן ברשותך, חיפשתי emdr באינטרנט ויש המון אופציות, יש מטפל מוסמך או מקום מוסמך שאתה יכול להמליץ לי עליו? או אוליי אפילו אצלך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
EMDR טיפול
ד''ר אודי אורן11/01/2017שלום גל, אתה מוזמן לפנות למרכז הישראלי ל-EMDR או לאתר עמותת EMDR ישראל. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)