חרדה קיצונית ממילים שאומרים

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה קיצונית ממילים שאומרים
    דפנה
    20/12/2016

היי דר' שכחתי לציין בהודעה מקודם החרדה הקיצונית שיש לי היא בעיקר לגבי נושא המילים.

יש לי איזושהיא אמונה שאם אומרים דבר מה רע בעברית הדבר יכול להתגשם.
    יש איזשהוא מושג בעברית שהחיים הן ביד הלשון.

נכנסתי לזה כלכ ך חזר שאם מישהו מדבר אליי ו או על מישהו שיקר לי, אני מתייחסת מאוד לאיזה מילים הוא וציא בהקשר.
    שאם המילים לא ימצאו חן בעיניי אנו נוהגת לומר חלילה או מילה אחרת בכדי לבטל אותן.

כרגע אני מבולבלת, האם כל מה שכתבתי לעיל נכון?

למשל; חברה שאלה אותי אם הבת שלי חיה וקיימת? מייד עניתי לה וחיזקתי את זה במילים שכן היא חיה וקיימת.

מהפחד שלא יקרה לה כלום ובכדימשאהיה רגועה אני מחזקת במילים חזקות שיש להן פירוש חיובי.

האם זה נראה לך הגיוני מה שאני עושה או שמא זה קשור לאוסידי?

אודה לך שתעזור לי להבין זאת.

תודה רבה רבה,
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזכרתי

דפנה
    20/12/2016

לאחרונה זה לא ממש עוזר לי כל הקטע של המילים, ואני מוסיפה עוד מילה חיובית בסוף אך מסיימת בהרגשה שזה לא היה מספיק טוב! הכוונה איך שהגבתי.
    מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר חיים היילפרין
    21/12/2016

ראי תשובתי למטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו