חרדות מתמשכות ולא עוברות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות מתמשכות ולא עוברות
    רועי
    06/02/2017

שלום רב
    אני רועי בן 34 אני סובל מחרדות מזה 10 שנים בהתחלה נתנו לי כדור בשם פאקסט לקחתי למשך חודש והפסקתי גם החרדות הופסקו לאחר כמה שנים שוב חזרו החרדות ולא לקחתי שום טיפול מנסה להתמודד לאחרונה לאחר מאמצים כושלים להתמודד נתן לי רופא נוירולוג כדור בשם פרוטין לטיפול בחרדות לקחתי למשך שלושה חדשים והוא עוזר מאוד והפסקתי כי איני רוצה להיות תלותי בכדורים אני כל פעם לוקח לתקופה קצרה ומפסיק .. האם זה בסדר? האם להמשיך לקחת את הכדורים ? אשמח לתשובה כנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות מתמשכות ולא עוברות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות מתמשכות

ד''ר חיים היילפרין
    08/02/2017

הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ להתקפי חרדה, ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בתסמינים מחלה בפני עצמה במקום תגובה רגשית לגיטימית למצוקות אמיתיות) והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה באמצעות תרופה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (כמו שחווית בעצמך), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן גם תופעות לוואי מזיקות. (תוכל לקרוא יותר על עמדתי כאן - http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074). הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בשתיים-שלוש שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו