סכנות של תרופות לחרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• סכנות של תרופות לחרדה
    שאלה
    26/02/2017

שלום ד"ר אני לאחר שנה קשה ובו עשיתי ניתוח. לפני חודשיים התחילו לי חרדה ופחד הרופא נתן לי ציפלקס עדיין לא לקחתי כי הוא הסביר לי שזה למינימום 4 חודשים. האם זה התקופה שצריך לקחת? האם אתה ממליץ? האם זה בטוח? עשיתי טיפול בcbt לצערי לא התחברתי מה דעתך? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכנות של תרופות לחרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות לחרדה

ד''ר חיים היילפרין
    26/02/2017

הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה, ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בתסמינים מחלה בפני עצמה במקום תגובה רגשית לגיטימית למצוקות אמיתיות) והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה באמצעות תרופה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן גם תופעות לוואי מזיקות (כפי שניתן לראות בעלון התרופה. תוכלי לקרוא יותר על עמדתי כאן - http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074). הטיפול המומלץ בחרדה הוא אכן טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ולא ברור לי מדוע הניסיון שעשית לא עלה יפה (האם ייתכן שטופלת ע"י מטפל שאינו פסיכולוג קליני ועבר רק הכשרה נקודתית ב-CBT? יש גם כאלה) - מניסיוני, במקרים כמו שלך די בשיחה אחת או שתיים כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לחרדה המשך

שאלה
    02/03/2017

ד"ר שלום אני לא מעוניין בטיפול פסיכולוגי ניסיתי לא עזר כרגע אני מתרכז בכדורים.

השלה שלי האם קלונקס ממכר וזה לא טוב לתווך הארוך? האם זה טוב להשתמש בו חודש רצוף? שאלה נוספת הומלץ לי לקחת 4 חודשים ציפלקס האם זה בטוח לשימוש והאם זה באמת לאחר השימוש חלילה הפחד והחרדה באמת חוזרים? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לחרדה

ד''ר חיים היילפרין
    02/03/2017

כן, הקלונקס ממכר, פיזיולוגית ופסיכולוגית. לא, הוא לא טוב לטווח הארוך ולא מומלץ להשתמש בו חודש רצוף. על תופעות הלוואי הרבות של הציפרלקס תוכל לקרוא בעלון לצרכן. יש סיכוי טוב שלאחר השימוש הפחד והחרדה באמת יחזרו מהסיבות שפירטתי בתשובתי למעלה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו