מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוביות ופחדים מזה 3 חודשיםאורית02/04/2017
היי,
בדצמבר האחרון התחלתי עבודה חדשה לאחר פיטורים. הפיטורים היו טראומתיים עבורי בגלל הגיל והסטטוס ושמחתי שמצאתי עבודה מהר.
שבועיים לאחר שהתחלתי לעבוד (עבודה באותו סגנון לעבודה קודמת רק קצת קשה יותר) התחלתי להרגיש מוזר. באותו זמן. בדיוק הייתי צריכה לחדש רישיון נהיגה והסתבר שהמספר במשקפיים קפץ לי בחמישה מספרים שהיו הלם עבורי. היה לי קשה להתרגל אליהם לכן הרכבתי אותם רק מול המחשב בעבודה. באותו זמן התחלתי להרגיש כמו ניתוק וריחוף. כאילו לא הרגשתי את הפנים שלי, הייתי מדברת עם הבוסית והפה הרגיש כמו אויר מה שהכניס אותי ללופ מחשבתי של אימה ממש. אני מטבעי טיפוס חרדתי עם דמיון מפותח אבל התחושה הזאת לא עזבה אותי והכניסה אותי לפאניקה. מצאתי את עצמי חושבת רק על זה כל היום ומה לעשות מחשבה יומרת מציאות. לאחר שבועיים פוטרתי וחשבתי שארגיש הקלה אך לא כך. מאז ישבתי בבית שלושה חודשים שכל הזמן המחשבות שלי עסוקות רק בזה.
זה שיבש לי את כל החיים ממש. אני אם יחידנית וענין התעסוקה הוא אקוטי מבחינתי אך במצב הנוכחי קשה לי מאוד. מצאתי עבודה חדשה אך הסימפטומים לא מרפים. קראתי חומרים באינטרנט ואפילו קצת נבהלתי, אולי היה איזה טריגר שהוציא את זה החוצה, שינוי בהרכב הכימי של המוח שגורם לזה? גיל המעבר?
שמתי לב שכאשר אני מנקה את הבית בזמן היחידי הזה התופעות נעלמות לגמרי,,מה שלא קורה כאשר אני מבשלת, נוהגת, עובדת שאלה גם דברים שמצריכים ריכוז. כך שהמוח כן יכול לחזור לאיזון וחוזר חלילה.
לא אוהבת תרופות ולכן לקחת תרופות לתקופת מה לא נראה לי אופציה, מצד שני אני מכניסה את עצמי לסרטים ממש מפחד להשתגע.
זה לא מרגיש כמו חרדה כי עברתי בחיי שניים שלושה אפיזודות של התקפי חרדה (אגרופוביה).
אני מבוהלת ממש!!
רוצה את החיים שלי בחזרה. עברתי פרידות, אובדנים, מעברי דירה כל שנה, גידול ילדים לבד לגמרי וזו החוויה הקשה ביותר.
אשמח לשמוע את דעת המומחים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוביות ופחדים
ד''ר חיים היילפרין02/04/2017את סובלת מתסמינים של מצוקה נפשית חריפה, המובנים לחלוטין לנוכח מציאות חייך. אינך צריכה תרופות אלא פרספקטיבה נכונה כיצד להתמודד עם המצוקה הזו ועם האתגרים האובייקטיביים הניצבים בפנייך. מניסיוני, במקרים כמו שלך די במספר מצומצם של פגישות כדי להקל עליך משמעותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוביות ופחדים מזה 3 חודשים
אורית02/04/2017תודה רבה על תגובתך המהירה!! אשמח מאוד ליצירת קשר עימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)