מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מוכר הפחד chirophobiaנתן12/04/2017
בגיל 8 בערך חוויתי טראומה ממש, הייתי בכיתה ב ובשיעור התעמלות היינו צריכים לרוץ סביב הבנין,,בשלב מסויים חשתי תחושה מוזרה ביד שמאל שלי והפסקתי את הריצה.
ביקשתי להשתחרר הביתה כאשר אני מחזיק אותה כאילו עברה נקע או משהו.
אבא שלי לקח אותי אליו והרגיע אותי.
תקופה מסויימת הסתובבתי עם ידיים בכיסים.
איכשהו זה עבר לי.
עברו 40 שנים מאז.
בחודש האחרון, בזמן נסיעה לא חשתי את יד שמאל והזכרון מגיל יחדות היכה בי.
מאז יש לי פחד ממשי מהידיים שלי.
קראתי (לצערי מידע רק באנגליתז) על פוביה בשם chirophobia. מסתבר שיש אנשים שמפחדים בכלל מידיים,,גם של אחרים (לא המקרה שלי) מאז אני בדיכאון נוראי ומתעורר בבהלה בלילה, כל לילה.
חוויתי משבר פרידה לאחרונה בפרק ב.
מה קורה לי? מישהו נתקל בתופעה דומה.
אשמח למענה מהמומחים תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
chirophobia
ד''ר חיים היילפרין13/04/2017יש פוביות כמעט מכל דבר, כשברוב המקרים - כמו גם במקרה שלך - הפוביה הספציפית היא רק convenient focus (מוקד נוח, בתרגום מילולי) לתיעול רגשות לא נעימים ממוקדי מצוקה ראשוניים (במקרה שלך, כמו משבר הפרידה שעברת לאחרונה). במילים אחרות, הכל בסדר עם הידיים שלך, וכל התחושות הקשות (הדיכאון הנוראי וההתעוררות בבהלה בלילה) הן לא יותר ממצוקה קיצונית אך לגיטימית, טבעית, בריאה ומובנת בנסיבות חייך (אף שאינך יודע איך לנהוג בה). זה לא אומר שאתה צריך לסבול לבד - גש למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה, רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרה שלך די בשיחה אחת או שתיים כדי להקל עליך משמעותית. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך, המשך שאלה
נתן13/04/2017השאלה אםמזה נורמלי והאם מספיק שפסיכולוג יראה אותי או שזה דבר שכבר מצריך טיפול תרופתי? גם החוויה בגיל 8 לא היתה ממש נורמלית ורק כשבגרתי הייתי מזועזע שחוויתי בכלל דבר כזה.
היום אני מרגיש כאילו הידיים זרות לי, זו תחושה מאיימת ומפחידה בטירוף.
כל פעולה שאני עושה עם הידיים נותנת לי תחושה מוזרה,,בעיקר בזמן מקלחת שם אני חשוף לגמרי.
זה מרגיש לי לא נורמלי בעליל.
זה פוגע לי בעבודה ובאיכות חיי ממש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך תשובה
ד''ר חיים היילפרין15/04/2017אין ספק שאתה במצוקה, נתן, ושהדבר פוגע מאד בעבודה ובאיכות חייך - ומכאן הצעתי שתיגש לטיפול. לגבי תרופות, כדאי שתדע שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה, ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בתסמינים מחלה בפני עצמה במקום תגובה רגשית לגיטימית למצוקות אמיתיות) והתערבות שגויה (התמקדות בתסמינים ובהפחתת החרדה באמצעות תרופה במקום טיפול במוקדי המצוקה הראשוניים). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן גם תופעות לוואי מזיקות (תוכל לקרוא יותר על עמדתי כאן - http://www.hebpsy.net/articles.asp?t=0&id=3074). הטיפול המומלץ, כאמור, הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ומניסיוני, במקרים כמו שלך די בשיחה אחת או שתיים כדי להשיג הקלה משמעותית, ללא כל התערבות תרופתית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)