מפחדת שיקרה משהו להריון

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• מפחדת שיקרה משהו להריון
    דיאנה
    16/04/2017

שלום רב.
    אני כותבת לך את ההודעה הזו עם דמעות בעיניים. פשוט הגעתי למצב שאני כבר מיואשת ( אין לי כל כוונה לפגוע בעצמי) אני בת 28 נשואה כבר חצי שנה בהריון כבר חודש חמישי. מחכה לבת. יש לי מקצוע, משפחה והרבה חברים טובים. אני בחורה בריאה וגם באתר ממשפחה מאוד עשירה ואני חיה ברמת חיים גבוהה. על פניו, חיים טובים. אבל, מאז שאני זוכרת את עצמי, בבית ספר, צבא, תיכון, אוניברסיטה- סבלתי מפחדים וחרדות. זה התחיל בפחדים קטנים כמו חרדה מבחינות, חרדה מלהישאר שבת בבסיס. אבל עם השנים, זה החריף בצורה נוראית. הפכתי להיפוכנודרית . למרות שאין מחלה שלא נבדקתי אליה וכמובן שהכל תקין. אני נמצאת בפחד נוראי כל הזמן. מפחדת לצאת לרחוב. אני בכלל בהלם שאני הצלחתי להתחתן, לנהל זוגיות. כמובן שבעלי לא יודע. הוא מבין שאני חרדתית אבל אין לו מושג עד כמה. אני מפחדת לצאת מהבית. מפחדת שאנשים פתאום ידקרו אותי עם מזרק לדוגמה, מפחדת שיקרה משהו להריון, כל הזמן רואה תככים ומזימות בכל דבר. לא נהנת מהחיים שלי. לפעמים אני מפחדת שפעם אולי אנסו אותי ואני לא זוכרת. דברים כאלו. וזה רק דוגמה . אני לא יכולה להגיד לך מאיפה זה בא. הייתה לי ילדות רגילה לחלוטין. לא עברתי חלילה תקיפה או התעללות. במהלך השנים ניסיתי טיפולים נפשיים והייתה תקופה שלקחתי ציפרלקס. הכל לא עזר. עכשיו כאשר אני עומדת להיות אמא, לא הייתי רוצה שהבת שלי תהיה כמוני. ואין לי מושג מה לעשות מלבד להעביר את החיים שלי יום אחרי יום ולקוות שיהיה בסדר. אשמח לדעתך. חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת שיקרה משהו להריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות, פחדים וכל השאר

ד''ר חיים היילפרין
    17/04/2017

דעתי (בקצרה המתחייבת) היא שבבית הנורמטיבי בו גדלת - כמו במרבית הבתים - לא היה מקובל לבטא כאב ופחד בגלוי (וקרוב לוודאי שגם אצלכם, כמו אצל מרבית עם ישראל, היה לא מעט כאב ופחד מתחת לנורמטיביות ולעושר). וכך קרה שילדה בריאה לחלוטין המתמודדת עם מצוקות לגיטימיות לגמרי, גדלה לראות בתחושות הלא נעימות האלה בעיות בפני עצמן ולקרוא להן חרדה והיפוכונדריה. איך תוכלי לההנות מהחיים אם אינך יודעת לכאוב, לפחד, לכעוס? את אדם בריא שחונך - במובן העמוק של המילה חינוך - באופן שגוי. אינך צריכה טיפול או תרופות אלא להתבגר, לעבור תהליך צמיחתי שבמסגרתו תלמדי להתחבר לרגשות שלך בממשק רחב (ולא רק דרך הפריזמה של החרדה) ולחיות נכון. עד כמה שקשה להאמין, את התובנות הדרושות למהפיכה שכזו ניתן להעביר בפגישה או שתיים - זה לא לוקח הרבה זמן להראות למישהו ששתיים ועוד שתיים הם ארבע, ולא חמש כמו שלימדו אותו בבית - ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

ד"ר חיים היילפרין
    פסיכולוג קליני בכיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו