מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למה הרופא משפחה לא נותן כדורים?דרור08/06/2017
שלום,
במשך שנים אני סובל מחרדות וחששות..שבשנתיים האחרונות התעצמו. אני נמצא כבר 4 שנים בלווי פסיכולוגי לפי הצורך. יש תקופות שמצליח להתגבר על החרדה ויש תקופות שצריך לחזק את הכלים.
אבל כשלא לוקחים כדורים כל העבודה נופלת על הכתפיים שלי. וזהו. כבר אין לי כוח לכל המחשבות האלה. להתקף שמגיע בלי קשר לכלום סתם כך. הפחד שמישהו יראה שמשהו לא בסדר..
הפסיכולוגית שאיתה אני נפגש היא פרטית ולא יכולה לתת כדורים. עד שאזרתי אומץ ודיברתי עם רופא המשפחה הוא אמר שאני צריך ללכת לפסיכאטר. למה??
לא רוצה שזה ירשם לי בתיק הרפואי. לא מבין את העקשנות של הרופא.
יש דרך לקנות באופן פרטי לחלוטין?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למה רופא המשפחה לא נותן כדורים
ד''ר חיים היילפרין11/06/2017עקרונית גם רופא משפחה רשאי לתת לך מרשם לתרופות פסיכיאטריות אך כוונת הרופא שלך מובנת מאחר ומטבע הדברים פסיכיאטרים מבינים בבעיות ובתרופות פסיכיאטריות יותר מרופאי משפחה. אתה יכול לגשת לפסיכיאטר באופן פרטי (וגם חסוי, מבלי שיירשם בתיק הרפואי בקופה) אך זה ייעלה לך הרבה יותר כסף. (ואגב, אם הסודיות חשובה לך לא ברור לי למה התעקשת שדווקא רופא המשפחה ייתן לך את המרשם לתרופה - במקרה שכזה הוא היה חייב לציין זאת בתיק הרפואי שלך. וכללית, אני בספק אם אתה באמת זקוק בכלל לתרופות פסיכיאטריות - עיין בתשובתי לשאלה שלעיל.) בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)