מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי מינון של ציפרלקסנוגה10/06/2017
בעקבות תופעות חרדה שהתפתחו לאחר גמילה ממשככי כאבים ,, התחלתי לקחת ציפרלקס במינון של 15 מ"ג + 20 מ"ג סרוקוואל, במשך 10 חודשים .
בגלל חוסר איזון החילט הפסיכיאטר , לפני שבועיים ,להעלות את המינון של הצפרלקס ל20 מ"ג ולהפסיק את הסרוקוואל . . בשבוע האחרון אני סובלת מתופעות חרדה בעוצמות הרבה יותר גבוהות ממה שהיו לפני שינוי המינון .
האם זה סביר והמצב יסתדר או שכדאי לי לחזור למינון הקודם של הציפרלקס והסרוקוואל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שינוי מינון
ד''ר חיים היילפרין11/06/2017רוב הסיכויים שכן, אך בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בך. כללית, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה, ומשלב תפיסה שגויה (חרדה אינה מחלה, רק ביטוי למצוקה נפשית) וטיפול שגוי (טיפול בתסמינים במקום במצוקות ראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל עליך (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) וכפי שנוכחת על בשרך, יש להן גם תופעות לוואי מזיקות (תוכלי לקרוא יותר על עמדתי כאן - http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=3074 ). הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה קוגניטיבי-התנהגותי, ומניסיוני, במקרים כמו שלך די לעיתים בשתיים-שלוש שיחות כדי להשיג הקלה משמעותית. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון ציפרלקס
נוגה11/06/2017אני מטופלת כבר שנה אצל פסיכולוגית ועדיין המצב לא משתפר משמעות . אני אובדת עצות באשר להמשך הדרך .היות ולדבריך הבעיה הייתה אמורה להפתר ,האם עלי להחליף מטפל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון ציפרלקס
ד''ר חיים היילפרין13/06/2017אני ממליץ לך לעשות הערכת ביניים עם המטפלת שלך כבסיס להחלטה. מנסיוני, כאמור, במקרים כמו שלך המטופלים חווים הקלה משמעותית כבר בתוך פגישה או שתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)