חרדת בריאות שהחמירה אחרי לידה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת בריאות שהחמירה אחרי לידה
    מיכל
    26/07/2017

שלום בת 28
    בשנים האחרונות הפכתי להיות מאד חרדתית במה שקשור לבריאותי. ובשנה האחרונה מאז הלידה אני מרגישה שזה החמיר. כל כאב מפר את שלוותי ואני מוצאת את עצמי הולכת לרופאים שוב ושוב ונאמר לי שהכל תקין
    בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבי בטן אשר מלווים בדחף לשירותים. נבדקתי אצל רופא כללי שלא ראה ממצא חריג בבטן וטען שזה וירוס או מעי רגיז. אך הכאבים ממשיכים ואני עדיין חוששת שמפספסים משהו ואני אפילו חוששת לבקש בדיקות שמא יתגלה משהו.אני מרגישה כמו קושי לנשום כבדות בבטן וישר עולה לי מחשבה אולי יש לי מים בבטן דלקת או בעיה רצינית. המחשבות לא נותנות לי מרגוע. איני יודעת אם זה נובע מעצם היותי היפוכונדרית מה שבטוח זה משבש לי את איכות החיים. איך אני יכולה לעזור לעצמי? שאלה חשובה- האם סימנים של כאבי בטן, קושי בנשימה וכדומה יכולים לדמות מחלה אמיתית ובעצם להיות רק מחלה שהיא פסיכוסומטית.? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בריאות

ד''ר חיים היילפרין
    26/07/2017

רק בדיקה רפואית יכולה (בקירוב מרבי) לומר האם מקור התסמינים הרפואיים פסיכוסומטי או "מחלה אמיתית". מניסיוני, ברוב המקרים מהווה חרדת בריאות רק מוקד נוח (convenient focus) לבעיות "אמיתיות" איתן קשה יותר להתמודד (מחוסר מודעות, לגיטימציה או יכולת). במקרים אלה, התמודדות טובה יותר עם אותן מצוקות אמיתיות גורמת גם להקלה מיידית או היעלמות התסמינים הפסיכוסומטיים, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

ד"ר חיים היילפרין
    פסיכולוג קליני בכיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו