האם קשור לגמילה מסימבלטה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• האם קשור לגמילה מסימבלטה?
    אמילי
    03/10/2017

שלום רב,

בת 49 ,לפני כחודשיים התחלתי טיפול בסימבלטה 30 מ"ג עקב התקף חרדה חד פעמי שגרר אחריו הרגשה מאוד מוזרה כמו ריחוף , רעד , ראיה מעורפלת , חולשה נוראית לאחר כל מאמץ פיזי קטן . יש לציין שלפני תקופה זו ביצעתי דיאטה חריפה ללא חלבונים .בנוסף היתי מוטרדת מבעיה רפואית (נשית ) .

תוצאות המעבדה תקינות . לחץ הדם תקין .

לפני מספר שנים חוויתי במשך מספר חודשים סימפטומים סומטיים מוזרים שמזכירים את הסימפטומים של הפעם .
    אז התחלתי טיפול בסימבלטה 30 שעזר לי והסימפטומים נעלמו .
    הפעם לאחר חודש של שימוש בסימבלטה הרגשתי רק תופעות לוואי נוראיות , אי שקת , ללא הטבה בסימפטומים .
    החלטתי להפסיק את הטיפול והתחלתי בירידה הדרגתית במינון (למרות שהשתמשתי רק חודש ) .
    לפני כשבועיים התחלתי להרגיש סחרחורת בעת הליכה , משהו מוזר בפוקוס של הראיה כאילו הראיה חדה יותר , אפילו קשה לי להסביר את התופעה , ואני מאוד מוטרדת
    וחוששת מבעיה רפואית בראש...

קראתי באינטרנט באתרים באנגלית והבנתי עד כמה קשה הגמילה מ סימבלטה אפילו יותר קשה מסם קשה .
    ישנם פורומים על נפגעי סומבלטה ובמיוחד על הקושי מגמילה .

שאלות שלי :

האם ייתכן שלמרות התקופה הקצרה והמינון הנמוך אני חווה תופעות לואי של גמילה מסימבלטה .

יש לציין שלפני ההפסקה מסימבלטה הייתי אצל פסיכולוג המטפל בשיטת CBT אבל לא הרגשתי אף תרומה מהשיחות ומהנשימות ...

אין בכוונתי לגשת בשלב זה לניורולוג , מה ההמלצה ?
    האם ייתכן שזה יעבור בעוד מספר ימים ?

אני הייתי אמורה לטוס בשבוע הבא ואבטל את הטיסה .
    האם מומלץ להמתין עוד קצת זמן לאיזון גופני לאחר הפסקת הסימבלטה .

סליחה על אורך המייל , פשוט לא יודעת מה לעשות ...
    המון תודה !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם קשור לגמילה מסימבלטה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימבלטה

ד''ר אודי אורן
    03/10/2017

לאמילי שלום,
    בהחלט יכול להיות שמדובר בסימפטומים של גמילה ושל חרדה. אם הם לא יעלמו אני ממליץ לך לפנות לרופא לצורך בדיקה. אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה בשם EMDR. אני מעריך שאם טיפול ה-CBT לא עזר כדאי לבדוק גישה נוספת לפני שאת מתחילה טיפול תרופתי אחר. בהצלחה, אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו