התקפי חרדה לאחר לידות שהחמירו עם מות אבי

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• התקפי חרדה לאחר לידות שהחמירו עם מות אבי
    רעות
    07/10/2017

שלום רב,
    אני בת 32. אם לשתי פעוטות האחת בת 5.5 והשנייה בת 4. בהריון של בתי הבכורה קיבלתי את התקף החרדה הראשון בחיי ומאז חוויתי עוד הרבה כאלה לצערי הרב. גרתי ליד אמי שהבנות היו קטנות ואחכ עברנו ליחידה ליד ההורים של בעלי, כך שאף פעם לא יצא לי לחיות ללא תמיכה (יש לי פחד להימצא עם הבנות לבד מחשש שיקרה לי משהו והן תשארנה חסרות ישע).
    מאז אני סובלת מהתקפים (לעיתים יותר לעיתים פחות). לאחרונה אבי נפטר מאז התווספו לחיי חרדות חדשות כמו פחד מנהיגה (לציין שיש לי רישיון עד 15 טון ואף פעם לא פחדתי לנהוג) והיום אני לא מסוגלת לעלות לכביש. העניין הוא שחוויתי לראשונה בחיי התקף חרדה כשחזרתי מבית החולים שאבי היה מאושפז בו (היה כבר על ערש דווי) ומאז אני לא עולה לכביש, קלסטרופוביה (לא עולה ויורדת במעלית, מפחדת לעבור תחת גשרים, רחובות צרים וכו').
    ובכלל, יש לי פחד להיות לבד בבית ועם הבנות, תמיד אני צריכה שיהיה איתי מישהו. איך אפשר להגדיר את הבעיה שלי?
    נטלתי ציפרלקס כמה חודשים לאחר לידת בתי הבכורה (לפני חמש שנים כאמור), היה לי קשה להסתגל לכדור ואני מאוד פוחדת לקחת שוב כי זה מאוד מגביר את ההתקפי חרדה בהתחלה.
    אני בתקופת התמחות במשפטים וכלפי חוץ אני נראית נורמלית, אבל למעשה סובלת מאוד. אני חוששת להביא עוד ילדים לעולם בגלל החרדות וחוסר הניידות שלי, לעיתים אני חוששת שאני יכולה לפגוע בבנותיי אם אהיה איתן לבד (מחשבות לא נורמליות) למרות שאף פעם חלילה לא פגעתי ואני מטפלת בהן בכפפות שלי משי אבל רק המחשבות האלה מפחידות אותי. פחדת מעצמי.
    אני מטופלת אצל מטפל cbt בגלל הנהיגה - קשה לי מאוד להשלים עם זה שלא אנהג שוב, אך השבוע זה החמיר, היה לי התקף חרדה על הכביש אפילו כשבעלי נהג וביקשתי ממנו להיצמד לשוליים (פחדתי שיהיה לי דחף לפתוח את הרכב ולקפוץ ) כנראה בגלל הקלסטרפוביה.
    מה לעשות? האם לא לנסוע יותר בכביש בין עירוני? אני מסכנת את משפחתי?
    יש לי קלונקס בבית שאני לוקחת לטיסות, האם זה יעזור לי לשבת ליד בעלי בשקט בנהיגה?
    האם אסור לי להביא עוד ילדים לעולם?
    איך חוזרים למסלול תקין.
    המטפל שלי ממליץ לי לעשות המון ספורט, אני לא כל כך עושה זאת האמת, תחושות החרדה מכניסות אותי לדיכאון.
    איך יוצאים מזה? אני מפחדת לאבד את השפיות שלי.
    אשמח לחוות דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות

ד''ר אודי אורן
    07/10/2017

לרעות שלום,
    אני מציע לך להתייעץ עם המטפל שלך. איני יודע כמה זמן את בטיפול, אבל די ברור שנכון לרגע זה מצבך לא משתפר. אם הטיפול כבר נמשך זמן מה, בקשי מהמטפל להגיד לך מה תכנית העבודה שלו. הוא צודק כשהוא מציע לך לעשות ספורט, אבל זה לא יכולה להיות ההמלצה היחידה. אם את מתרשמת שהטיפול הזה לא מקדם אותך ואינך מקבלת תשובות סבירות בעינייך, זכותך להחליף מטפל. מטפלי CBT ו-EMDR מתמחים בטיפול בחרדות. חשוב גם לזכור שטיפול תרופתי בהחלט יכול לעזור במצבי קיצון. בהצלחה, אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ... ובהמשך לתשובתך

רעות
    07/10/2017

אני בטיפול בערך בחודש וחצי, נפגשנו כבר אולי 5 פעמים (נפגשים פעם בשבוע ופספסתי כמה פעמים)...
    אנחנו כרגע בשלבי שיחה.
    באופן מעשי עלינו וירדנו במעלית בפגישה האחרונה בגלל הקלסטרופוביה.
    אני פשוט מפחדת מאובדן שליטה...האירוע של אתמול ממש הבהיל אותי שהיה לי רצון עז לפתוח את הדלת ולצאת באמצע נהיגה (בזמן שבעלי ושתי בנותיי מאחורה).
    מה עלי לעשות עד להחלפת המטפל? איך אדע אם הוא לא מסייע לי? מעסיקה אותי המחשבה האם באמת הייתי מסוגלת לעשות את זה? ממה נובע בכלל רצון שכזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות

ד''ר אודי אורן
    07/10/2017

לרעות שלום,
    לא הצעתי לך להחליף מטפל. הצעתי לך לדבר עם המטפל שלך.
    השאלות שאת מעלה הן נושא לשיחה בינך לבין המטפל.
    סביר מאד להניח שלא היית מסוגלת לעשות מעשים שיפגעו בך או באחרים. המחשבות האלו הן רק עדות לעוצמת החרדה.
    בהצלחה, אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה המהיר והענייני (:

רעות
    07/10/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו