מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מנזק מתמשך בעקבות שימוש בתרופהעדי26/11/2017
שלום,
שמי עדי, אני סטודנטית בת 24.
חוויתי שנה קשה ביותר בלימודיי האקדמאיים , למדתי במוסד אקדמי נחשב שהלימודים בו קשים מאד. במהלך השנה ניסיתי תרופות כמו ריטלין ופוקלין . ( קיבלתי מרשם מרופאה מומחית ) - ללא אבחון.
לקחתי את התרופות פעמים אחדות כי הרגשתי שהן עושות לי לא טוב. הן עזרו לי ללמוד, ויחד עם זאת , חוויתי איתן תחושות חרדה ולכן הפסקתי.
לאחר סיום הלימודים , בחודשים האחרונים, התחלתי לקבל התקפי חרדה לא נעימים, שנמשכו תקופה של חודש, ולאחר מכן התמתנו . התקפי החרדה נפסקו אך הייתי בחרדה כללית, וכעת המצב הולך ומשתפר. (לקח לזה שלושה חודשים בערך להירגע)
אני מטופלת אצל פסיכולוגית
וסובלת גם ממחשבות טורדניות , כתופעת לוואי של חרדה, הראש שלי כל הזמן מוצא סיבות לדאוג מהן.
לאחר שהשתמשתי בריטלין הלכתי לאבחון להפרעות קשב וריכוז במקום מסודר, שם הנוירולוגית אמרה לי שאם אני סובלת מחרדות- אסור לי לקחת ריטלין.
עברה תקופה ועכשיו, עם התרחשות החרדות נזכרתי בזה.
המחשבות שייתכן והריטלין גרם לי לחרדות הללו לא עוזבות אותי, ומכניסות אותי אף יותר לחרדות.
עליי לציין שבגיל מוקדם יותר נטלתי ריטלין ללא מרשם וזה לא גרם לי לחרדות.
הייתה לי התנסות עם עישון בטיול הגדול (טעות שאני מצטערת עליה ) שם חטפתי את התקף החרדה הראשון שלי ומאז פחדתי לגעת בכל דבר הדומה לסם. בעקבות כך גם פחדתי לקחת ריטלין בתקופת הלימודים.
השאלה שלי-
האם ייתכן שהשימוש בריטלין גרם לי לחרדות הללו?
האם ריטלין יכול לגרום לנזק בסדר גודל כזה ?
האם לחוויה שלי מהטיול הגדול יש משקל בנושא ?
כיום אני מבינה שלא הייתי צריכה לקחת ריטלין ולהתנסות בטיול הגדול.
עשיתי טעות שנגעתי בדברים הללו אך אני לא רוצה להמשיך ולשלם על טעויות חד פעמיות במהלך חיי הבוגרים . לא רוצה שהפחדים הללו ימשיכו ללוות אותי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד מנזק משימוש בתרופה
ד''ר חיים היילפרין27/11/2017אענה נקודתית על שאלותייך (מענה ראוי יותר רחב מהיריעה כאן ואוכל לתת לך רק בשיחת טלפון, אם תרצי): השימוש בריטלין לא גרם לך לחרדות; ומכאן גם שבמקרה שלך לא הוא האחראי לנזק. לחוויה מהטיול יש משקל, אך מקור החרדות שלך אחר, וכאמור קצרה היריעה מלפתח את הנושא כאן.
בברכה,
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני בכיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)