תופעות לוואי של ציפרלקס

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי של ציפרלקס
    שלומי
    18/01/2018

שלום. אני מטופל בציפרלקס כמה שנים כבר בגלל בעיות של חרדה חברתית. לקחתי תקופה מסויימת ציפרלס 10 מג' והרגשתי עייפות קשה במהלך היום ובעיה בלזכור דברים. הרופא ניסה להזיז לי את התרופות לשעות שונות ביום וזה לא עזר אז אמר שאקח מינון נמוך יותר בין 5 מג' ל 7.5 מג' לפי החרדות שלי וזה באמת הפחית את התופעות שהתלוננתי עלייהם. כרגע הפסיכיאטר הספציפי הזה עזב את הקופה ופניתי לאחרים והדעה שלהם הייתה שונה קיצונית כלומר הם דיי התלעמו מהבעיות שציינתי שהתרופה גורמת לי וכולם חשבו שאני צריך לקחת בין 15 מג' ל20 מג' ושזה בכלל לא מקובל איך שטופלתי על ידי אותו פסיכיטאר עם המינונים הנמוכים ואפילו שאין לי חרדה קשה הם אומרים שזה המינונים שצריך כדי שאהיה כמו כולם. שאלתי אותם גם לגבי החלפת תרופה והם אמרו שהתופעות שציינתי לא מצדיקות החלפת תרופה ובתרופות אחרות תופעות לוואי קשות יותר. השאלה איך אני יודע מה נכון ומי צודק? כי כל פסיכיאטר אומר לי משהו אחר גם לגבי מינון וגם לגבי אופן הנטילה למשל אחד טוען שזה לכל החיים לוקחים ללא הפסקות ופסיכיאטר אחר אמר לקחת שנתיים מינון גבוה ואז נפסיק את התרופה.
    אשמח לשמוע את דעתך בנושא תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של ציפרלקס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית

ד''ר חיים היילפרין
    20/01/2018

צר לי לקרוא על התלאות שעברת עם התרופות הפסיכיאטריות וצר עוד יותר ליידע אותך שקיבלת טיפול שגוי ומיותר מלכתחילה - חרדה חברתית אינה מחלה ותרופות אינן הפתרון (התרופה מסממת אותך כדי שתרגיש יותר רגוע - ממש כמו אלכוהול - אך היא אינה מטפלת בשורש הבעייה (ולכן עשויה דווקא לקבע אותה), מפתחת תלות מיותרת ויש לה תופעות לוואי מזיקות, כפי שחווית על בשרך). הטיפול הנהוג בחרדה חברתית הוא פסיכולוגי, ועיקרו חשיפה מבוקרת והדרגתית למצבים חברתיים בטיפול פרטני ו/או בקבוצה טיפולית. עיקרי תוכנית הטיפול פשוטים כל כך שאני מעביר אותם בד"כ בפגישה של שעה אחת והשאר זה רק תרגול בשטח בזמנך החופשי. צור איתי קשר אם תרצה ללמוד עוד. בהצלחה!

ד"ר חיים היילפרין
    פסיכולוג קליני בכיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו