קבלת סימבלטה 60 מ״ג

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום
 
  • קבלת סימבלטה 60 מ״ג
    קרן
    04/09/2018

    קרן04/09/18 20:33
    שלום ד״ר, לוקה בדיכאון וחרדהמקבלת סימבלטה 60 מ״ג כבר עשרה ימים, יש לי חרדות במשך היום, מקבלת 3 לוריוון ליום ועוד אחד למקרה חרום. האם לדעתך צריך להחליף את הלוריוון או להעלות מינון של סימבלטה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קבלת סימבלטה 60 מ״ג

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • סימבלטה

    ד''ר חיים היילפרין
    05/09/2018

    התשובה היא לא - מוקדם מדי להעלות את מינון הסימבלטה והשפעת הלוריוון דומה לזו של כל תרופה אחרת ממשפחת הבנזודיאזפינים. עם זאת, כדאי שתדעי שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון וחרדה ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בדיכאון ו/או בחרדה כמחלות בפני עצמן בשעה שהן רק ביטוי למצוקה נפשית) והתערבות שגויה (טיפול בתסמינים במקום במצוקות הראשוניות). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיה (ולכן עלולות גם לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי מזיקות (כמפורט בדפי המידע לצרכן). הטיפול המומלץ בדיכאון וחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ברוב המקרים די בשיחה אחת או שתיים כדי לחוות הקלה משמעותית. בהצלחה!

    ד"ר חיים היילפרין
    פסיכולוג קליני בכיר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו