מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה חברתית ועליית קורטיול בדםאורית30/05/2008
היי, אני בת 24 כיום,
יש לי חרדה חברתית שמוגדרת כקשה..
אני כבר שנים מתמודדת איתה בדרכים שונות וסך הכל די בהצלחה.
לא הייתי אצל פסיכולוגים או קבוצות ייעוץ למינהן
הבעיה היא שיחד עם ההתמודדות נוצרה אצלי רמת קורטיזול גבוהה וחריגה כבר כמה שנים טובות, שכמובן אחרי הרבה רופאים אין לזה סיבה חוץ מלחץ פנימי.
רציתי לדעת אם קורטיזול אכן בדרך כלל שכיח אצל אנשים שחווים חרדה ממשוכת?
ואיך אני מטפלת ברמות הקורטיזול והחרדה? להוריד לפחות קצת : )
ישנן אולי תרופות טבעיות שמרגיעות?
אני לא דוגלת בתרופות כלשהן או בקבוצות ייעוץ....
אשמח להכוונה
תודה מראש : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאורית
ד''ר חיים היילפרין31/05/2008רמת קורטיזול גבוהה שכיחה אצל אנשים שנמצאים בחרדה או מתח נפשי כרוניים. לא ברור לי מדוע את מתעקשת שלא לגשת לטיפול פסיכולוגי פרטני או קבוצתי העשוי לפטור אותך מהבעיה (או לפחות להקל עליך משמעותית) – זהו הצעד הטבעי המתבקש לטיפול בבעייתך. לגבי "תרופות טבעיות שמרגיעות", ישנן תרופות שונות לטיפול בחרדה; בניגוד לדעה הרווחת, החלוקה בין תרופות "טבעיות" ו"לא טבעיות" (או כימיות או סינתטיות) אינה משמעותית – החלוקות המשמעותיות הן בין תרופות יעילות ל"תרופות" שאינן יעילות ובין תרופות רעילות לתרופות שאינן רעילות (ישנן תרופות טבעיות שרעילותן רבה ויעילותן נמוכה ותרופות סינתטיות שיעילותן רבה ורעילותן נמוכה...). בכל מקרה, האמצעי הטבעי המומלץ ביותר להורדת מתח הוא התעמלות על בסיס קבוע (כ-3-5 פעמים בשבוע) משך כשעה, בטווח הדופק האופטימאלי שלך (משהו כמו ריצה של עשרה ק"מ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה ו..
אורית01/06/2008אני אכן התחלתי לעשות ספורט בחצי שנה האחרונה, לא ידעתי שזה יעזור לי גם להפגת המתחים
טכנית זה אמור להוריד את הקורטיזול?..
ובכל הנוגע לתרופות זה חייב לעבור דרך רופא/ פסיכולוג?
ואם אלך לפסיכולוג/פסיכיאטר (מעדיפה מאשר קבוצה) מאיפה אני מתחילה בכלל?
יש לזה בדרך כלל כיסוי דרך קופת חולים? אני סטודנטית ...
ושוב המון תודה, עזרת לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לאורית
ד''ר חיים היילפרין02/06/2008כן, פעילות גופנית תוריד גם את רמת הקורטיזול בדם. תרופות מרשם חייבות מרשם רופא, ורצוי לקבל מרשם לתרופות נוגדות חרדה רק מפסיכיאטר (פסיכולוגים בישראל אינם מורשים לרשום תרופות). טיפול פסיכולוגי, כאמור, במיוחד בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, עשוי לסייע לך ללא כדורים. את יכולה לנסות ולקבל טיפול שכזה דרך קופת החולים שלך, בעלות נמוכה יחסית – בקשי הפנייה לברה"ן מרופא המשפחה – או במסגרת פרטית. אם תרצי, אשמח לעזור לך בשיחת הכוונה ראשונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)