מניה דיפרסיה והפרעת חרדה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• מניה דיפרסיה והפרעת חרדה
    קובי
    03/06/2008

אני מאובחן בהפרעה דו-קוטבית ללא אפיזודות דיכאוניות כלל,כבר מס' שנים(מטופל בליתיום ומצבי יציב). אך לאחרונה (במשך יותר משנה)יש לי תופעות חרדה כולל התקפי פאניקה חריפים. אני מעוניין להתחיל טיפול תרופתי עם נוגדי-חרדה. אך מבדיקה שלי כל נוגדי החרדה הם גם נוגדי דיכאון, מה שמסכן לי התפתחות של מצב מאני במהירות. בעבר כבר נוסתה תרופה בשם זיבאן להפסקת עישון ( שמשמשת בעצם כתרופה אנטי-דיכאונית )אך מחוסר מקצועיותו של הרופא היא ניתנה לי והמצב רוח התחיל "לעלות" (אך זה נעצר בזמן ללא התקף מאני מלא)

שאלות:
    האם ידוע לך על נוגדי חרדה/או משפחה של נוגדי חרדה שלא משמשות כנוגדי דיכאון?
    אם אין תרופה כזאת,האם כדאי לשלב ליתיום עם תרופות טבעיות, שיעילותם הוכחה כנוגדי חרדה מצויינים( אפילו בקרב הרפואה הקונבנציונאלית) רק מתוך ברירת מחדל ? או שאין הדבר מומלץ?

(ראוי לציין שאני מטופל אצל פסיכיאטר, אך בכל זאת אשמח לעצה...
    כמו-כן אני מודע ליעילות הרבה של הטיפול הפסיכולוג, תרפי, דינמי, דימיון מודרך וכו' לבעיות חרדה,
    אך בשל היותם ארוכים עד לתוצאות לא אוכל להשתמש בהם כטיפול יחיד, כיוון שתופעות החרדה גרמו לי שיבושים נורא גדולים בחיי וגם תפקודי בעבודה נפגע, למרות שאני ממשיך לעבוד במשרה מלאה, אני פוחד שהתקפי החרדה יכריעו ואאלץ להתפטר ).

דבר נוסף וחשוב. שכחתי לציין שניסיתי ריספרדל בעבר כמייצב מצב- רוח. מה שעבד טוב
    אך המיניות נפגעה מאוד (גם בזיקפה וגם בחשק). כיוון שריספרדל נותנים גם במניעת חרדה, מבחינתי, זאת אופציה גרועה מאוד כנוגד חרדה.

קובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מניה דיפרסיה והפרעת חרדה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקובי

ד''ר חיים היילפרין
    04/06/2008

הבעיה מוכרת, אך מאחר ואני פסיכולוג קליני, לא פסיכיאטר, לא אוכל לתת לך עצה אוטוריטטיבית בנושא התרופות. עם זאת, כדאי לך לנסות טיפול פסיכולוגי בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מדובר בטיפול ייעודי קצר-מועד, היכול לסייע לך משמעותית בהתמודדות עם החרדה. אשמח לעזור לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו