חרדה ולחץ כדורי ברינטליקס וספרוקס

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה ולחץ כדורי ברינטליקס וספרוקס
    רונוש
    16/02/2019

הי,
    בת 35 נשואה פלוס 3.
    תודה לאל הכל בסדר בחיי בית זוגיות ילדים עבודה... מאז ילדותי הייתי חרדתית ופרפקציוניסטית ברמה נסבלת.
    בשנים האחרונות לאור עומסי היום יום והלחצים - עסק של הבעל, תביעה משפטית פרפקציוניזם שכל הבית והילדים יהיו מתוקתקים, החל לחץ בדמות פסוריאזיס קל, דפיקות לב מואצות, קשיי נשימה, תחושת חנק בגרון ועוד.
    פניתי לפסיכיאטר שנתן לי ציפרלקס 10 מג בדילוב קלונקס. לאחר חודש חשתי שהציפרלקס דיכא לי חשק מיני, נלחצתי ועברתי למירו. המירו גם במינון נמוך גרם לעיפות והשמנה. החלטתי להפסיק ולנסות להתמודד לבד אך מסתבר שהתת מודע שלי חזק יותר ולמרות שאני לכאורה לא חשה לחץ או חרדה אז יש לי תופעות של קושי בנשימה, מכבש על הלב ומועקה.
    מה שעוזר לי מידי פעם זה לוריוון אחת לכמה ימים. הרופאה רשמה לי כדורים חדשים בשם ברינטליקס 10 מג... לא ראיתי הרבה אינפורמציה עליהם באינטרנט.
    אשמח לעזרתכם האם יש להם תופעות לוואי של השמנה? דיכוי חשק מיני? התמכרות?
    אני מאוד חוששת שמא אצטרך כל החיים לקחץ כדורים אלו וסהכ אני אדם נורמטיבי ושמח שאוהב את החיים... לעזרתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברינטליקס

ד''ר חיים היילפרין
    17/02/2019

ברינטליקס היא תרופה אנטי דיכאונית\ חרדתית ממשפחת ה-SSRI, בדיוק כמו הציפרלקס, ולכן תופעות הלוואי של שתיהן זהות כמעט. נדמה שהרופאה שלך מעבירה אותך מתרופה לתרופה בשיטת ניסוי וטעיה עד שתרגעי, תרתי משמע. אני מתרשם שאת אדם בריא, המגיב בצורה בריאה למציאות לא בריאה, ובמילים אחרות, את לא צריכה תרופות אלא הדרכה כיצד לחיות נכון יותר. בכל מקרה, הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון וחרדה ומשלב תפיסה שגויה (הרואה בדיכאון ו/או בחרדה כמחלות בפני עצמן בשעה שהן רק ביטוי למצוקה נפשית לגיטימית) והתערבות שגויה (טיפול בתסמינים במקום במצוקות האמיתיות). למרות שהתרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב), הן אינן מטפלות בשורשי הבעיות - ולכן עלולות גם לקבע אותן לשנים - ויש להן תופעות לוואי מזיקות, כפי שנוכחת על בשרך. אני מטפל בדיכאון וחרדה בטיפול שיחתי בלבד ומניסיוני, במקרים כמו שלך די בפגישה או שתיים כדי לחוות הקלה משמעותית, ללא צורך בתרופות. בהצלחה!

ד"ר חיים היילפרין
    פסיכולוג קליני בכיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו