חרדת בליעה- מטופלת בcbt

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדת בליעה- מטופלת בcbt
    אחת
    11/11/2019

שלום רב, אני בת 32.לפני כעשרה חודשים צצה לי המחשבה בראש שאפשר להיחנק מאוכל, ושלבלוע זה לא אפשרי ומפחיד... זה היה לי בעבר בגיל 10.. ןאיכשהו אז הורי עזרו לי להתגבר על כך בלי שום טיפול. כעת אני תקועה ממש אני בטיפול התנהגותי אצל פסיכולוגית שאכן עזרה לי והיו לי תקופות טובות באמצע.. אך לא עזב לגמרי.. לפני חודשיים גיליתי שאני בהריון לא מתוכנן והחרדה חזרה ובגדול, רגרסיה מטורפת. אני ממש לא יכולה לבצע את פעולת הבליעה. מפחדת מאוד.. מה עוד יכול לעזור לי?
    עשיתי מלא בדיקות רפואיות אין לי שום בעיה פיזית, מה שעוד יותר מגביר את החרדה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת בליעה- מטופלת בcbt

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת בליעה

ד''ר אודי אורן
    12/11/2019

שלום. הרגרסיה קשורה ללחץ מההריון המפתיע. הסיכוי שיש בעיה פיזית הוא נמוך עד לא קיים. ממליץ לנהל דיון עם המטפלת על המצב ולברר האם היא יכולה לתת כלים נוספים. ממליץ לשקול להוסיף טיפול ב-EMDR לטיפול הנוכחי. מעריך שמספר פגישות שיתמקדו בארועים מגיל 10 יוכלו לתרום. בהצלחה. אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת בליעה

אחת
    13/11/2019

תודה על תשובתך, היו לי המון מפגשים עם הפסיכולוגית בהם חקרנו מה היה בעברי כילדה... אני כרגע אוכלת אוכל טחון בולעת עם הרבה מים, יש לי כאבים בקיבה כבר.. רעבה. אני שבוע 12 האם זה יכול לפגוע בעובר ? הפסיכולוגית המליצה לי על כדור הרגעה.. אני מיואשת ורעבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו