פחד קשה מדגים מגיל קטן - זקוקה לעזרה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחד קשה מדגים מגיל קטן - זקוקה לעזרה
    אנונימית
    23/08/2020

אז ככה, אני מגיל קטן מאוד מפחדת מדגים. אני כן מצליחה להתגבר עליו לפעמים, אבל רק אם אני עם אנשים שאני סומכת עליהם שמחזיקים ממש כמו ילד ב-20 דקות הראשונות בערך כשאני במים עד שמגיעים למים קצת יותר עמוקים, וגם אז אני מחכה להרגע לפני שאני משתחררת מהבנאדם שמחזיק אותי. כשאני במים אני זזה המון בלי להירגע כדי שלא יתקרבו אליי דגים. בילדות הייתי נכנסת למים רק עם סירה ומצאתי כל מיני פתרונות שכיום קצת פחות רלוונטיים... כשאני יוצאת עם חברים לים והם נכנסים למים אני פשוט לא מסוגלת להיכנס, ואם אני נשברת אחרי כמה שעות ומנסה להיכנס אני מחזיקה בין 5-10 דקות עד שאני רואה דג ורצה מהמים בצרחות.
    זה כבר מתסכל אותי שבגיל שלי אני עוד מפחדת מדגים ואני כל כך אוהבת את הים, וזכורות לי חוויות נעימות מהמים כשכן הצלחתי להתגבר על הפחד, היום אחרי 5 שנים, החוויה היחידה הנעימה מהים היא מלפני 6 שנים ואני מתגעגעת וחייבת למצוא פתרון. כל דבר יתקבל בברכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מדגים

ד''ר אודי אורן
    23/08/2020

שלום,
    את סובלת מתופעה שנקראת פוביה.
    זוהי תופעה שכיחה ויחסית קלה לטיפול.
    הטיפולים המומלצים הם טיפולים ממוקדים בחרדה כמו EMDR ו-CBT.
    תוכלי לפנות דרך קופות חולים או באופן פרטי.
    בקשי טיפול ממוקד בחרדה/פוביה.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו