לחץ נפשי כתוצאה מלחץ בעבודה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• לחץ נפשי כתוצאה מלחץ בעבודה
    עובד שטראוסעלית
    23/06/2021

שלום רב - לאחרונה התחלתי עבודה בתור בריסטה בעמדה של קפה עלית בתחנת הרכבת בבנייני האומה ירושלים, אני נחשב עובד חברה של שטראוס עלית אז יחסית יש לי תנאים טובים - אני יכול לשתות פיוז טי או קפה קר או שוקו קר במהלך העבודה כמה שאני רוצה וגם יש לי וועד עובדים, אולם אני גם מרגיש לחץ נפשי מאוד קשה המתבטא בחוסר תיאבון במהלך העבודה.
    העובדה לפיה יש לקוחות שרוצים את הכל כאן ועכשיו כי הם ממהרים לרכבת ושוכחים שעומד מולם בן אדם גורמת לי להיכנס לסטרס המתבטא בחוסר תיאבון ובנדודי שינה.
    אני מנסה לתת את היחס האדיב ביותר ללקוחות, אולם היום בפעם הראשונה קרה לי מקרה שהתעצבנתי על לקוחה שהזמינה קפה הפוך כי שלחו לי מהחברה אדם שהייתי צריך להראות לו איפה נמצא המחסן והיא סירבה להפנים שאני עסוק.
    אמרתי לה שהיא לא הלקוחה היחידה שהיא ממהרת ולמעשה כל האנשים אומרים לי שהם ממהרים.
    גם מי שאיתי במשמרת כל הזמן מעמיס עליי עוד ועוד עבודה - הוא רוצה שאני אמלא את המקרר של השתייה בשתייה מהמחסן, וביום חמישי אני צריך גם לנקות את המכונה של האייס קפה ובו זמנית גם להיות עם לקוחות.
    השיא הגיע לכך שהתעוררתי עכשיו באמצע הלילה כי חלמתי שיש לי לקוחות בלי סוף, והתעוררתי עם תחושת בחילה ורצון להקיא.
    מי שאיתי בעבודה גם מסרב לתת לי ימי חופש בגלל שלטענתו אין מי שיחליף אותי, וגם היעדר ימי החופש מוסיף לי לתחושת הלחץ והחרדה.
    מצד אחד אני עובד שם כי לא מצאתי עבודה טובה יותר וכרגע לעזוב את מקום העבודה זה לא אופציה, ומצד שני אני פוחד להגיע למצב שבו אני אקיא ללקוחות מול העיניים או אריב עם לקוחות כתוצאה מהלחץ הנפשי שאני מצוי בו וכתוצאה מכך שכל הלקוחות רוצים את הכל כאן ועכשיו ושוכחים שעומד מולם בן אדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ נפשי בעבודה טיפול פסיכולוגי

ד''ר אודי אורן
    26/06/2021

שלום,
    המצבים שאתה מתאר מהווים טריגר לתגובות לחץ רגשיות, קוגנטיביות וגופניות. זהו מצב שמופיע אצל אנשים רבים, אך נראה לי שאתה רגיש במיוחד ולכן התגובותיות מופיעה בתדירות גבוהה ומתחילה להשפיע עליך גם מחוץ לשעות העבודה.
    אני ממליץ לך לתרגל תרגילי הרפיה לפני ואחרי העבודה ובהפסקות במהלך העבודה. פעילות פיזית עשויה גם היא לעזור. ניהול של שיחה פנימית לגבי מה הדבר הכי גרוע שעלול לקרות, והבנה שגם הכי גרוע אינו כל כך גרוע עשויה לתרום לכך שהדברים יכנסו לפרספקטיבה.
    אם יש לך אפשרות אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו