מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת חרדה לאחר בדיקה רפואיתרוי03/08/2021
שלום רב,
אני בגיל 46 נשואה ואם לארבעה ילדים.
מצב בריאותי תקין.
הלכתי לבדיקת אקו לב. בדרך כלל אני מאוד חוששת מתוצאות בדיקה
הטכנאית היתה מאוד נחמדה. באמצע הבדיקה אמרה שהיא מרגישה את הנשימות שלי ואמרה משהו עם ריאה ולרגע חטפתי התקף חרדה עלייה בדופק ותחושת פחד וזאת בזמן הבדיקה. שאלתי אותה למה שואלת האם משהו לא תקין בלב, השיבה שסתם אמרה שמרגישה הנשימות כאשר היד עלי וזה לא קשור ללב ואין לי מה לדאוג.
ביקשתי לאורך הבדיקה דתאמר לי שהכל תקין כי אני מפחדת אמרה תקין. בסוף הבדיקה שאלתי שוב הבדיקה תקינה? אמרה תקין. שאלתי 100 אחוז אמרה יש משהו קטן לא יודעת אם לומר נבהלתי מאודדד אמרתי לה תאמרי לי השיבה שיש דליפה קלה מהמסתם שאין לה משמעות ושהרופא בכלל לא היה אומר לי על זה וחבל שהיא אמרה לי. אמרתי לה שבעבר בבדיקה ראיתי דליפה מינימלית ואף אחד לא אמר לי על זה אלא אני עברתי על תוצאות הבדיקה ושאלתי ואז אמרו לי שזה עדיין תקין הסבירו לי שזה כמו מעלות חום שיש אחד דיש לו 37 ושני 37.2 ועדיין זה לא חום וזה בסדר.שאלתי למה קל זה היה מנימלי ביקשתי שתבדוק באקו שעשיתי לפני מספר שנים. היא בדקה וראתה שזה היה קל גם אז ולא מינמלי. שהם לא הסתכלו על כל התמונות ובעצם מאז ועד היום אין שינוי והמסתמים תקינים ולדעתה אם לא היתה אומרת לא הייתי יודעת כי בטוחה שהרופא לא היה אומר כלום ובכלל לא הייתי יודעת על זה. הדבר מלחיץ אותי מאוד יש לי תור לקרדיולוג רק עוד שבוע ולא יודעת אם לשאול על זה פוחדת מאוד או אולי לא לומר כלום.....אודה מאוד אם יהיה אפשר לשוחח טלפונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושת חרדה לאחר בדיקה רפואית
ד''ר אודי אורן03/08/2021שלום רב,
המשפט הכי חשוב שכתבת הוא "בדרך כלל אני מאוד חוששת מתוצאות בדיקה". אין בתגובה שלך כל חדש. התגובה שלך היא הנורמלית עבורך. כמו בעבר גם הפעם הסיכוי שימצאו משהו פתלוגי הוא אפסי. מציע שתדברי עם הרופא ותשמעי ממנו.
מכיוון שברור שכמו כל אדם את תעברי עוד בדיקות בעתיד, אני מציע שתפני לטיפול EMDR או CBT כדי לעזור לך לשנות את התגובתיות שלך. חבל שתמשיכי לחיות עם התגובות הלא נעימות ולא אדפטיביות. אפשר לשנות! מאחל בריאות, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)