מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הימנעות משהייה בבית יכולה להיחשב כפוסט טראומה?אנונימי26/08/2021
שלום רב - לפני כחצי שנה עזבתי את בית ההורים כתוצאה מסכסוך שכנים מר ונמהר שבמסגרתו השכנים המתגוררים מעל בית הוריי עשו לי ולהוריי רעש בכוונה.
הכרתי אנשים מקסימים בשכונה החדשה שבה אני שוכר דירה דרך בית הכנסת השכונתי, אולם התסמינים שהיו לי בבית הוריי החלו ללוות אותי גם בדירה החדשה - כאשר אני נמצא לבד בדירה שאני שוכר ושומע רעשים מבעלת הדירה זה מכניס אותי ללחץ נפשי ולחרדה, וכאשר דיברתי עם בעלת הדירה ושיתפתי אותה שזה מאוד מקשה עליי לשמוע את הרעשים הללו היא אמרה שהרעשים לא מגיעים רק מאצלה ואין לה שליטה על זה.
בזמן שאני נמצא בדירה שאני שוכר אני שומע מוזיקה מרגיעה בפול ווליום כי רק ככה זה עוזר לי להתרכז, ובמקום לשמוע את הרעשים של בעלת הדירה הכוללים ריצות ודפיקות והזזת חפצים ורהיטים אני שומע את המוזיקה המרגיעה וזה עוזר לי.
אחר הצהריים אני לא מסוגל להישאר בדירה שאני שוכר ואני חייב לצאת מהדירה עד הלילה - גם אם זה אומר לשבת על אותו ספסל ברחוב באותו המקום, וחוזר הביתה רק בלילה והולך לישון לא לפני שאני שותה בירה לבנה או יין אדום.
העובדת הסוציאלית של קופת החולים לא עזרה לי חוץ מלומר לי להגיש בקשה לביטוח הלאומי לקבלת קצבת נכות נפשית, ויש לציין שאני רוצה להיות אזרח נורמטיבי שתורם לחברה אולם הבעיה של הרעש מהשכנים מאוד מקשה עליי לתפקד בדירה.
גם הפסיכיאטר של קופת החולים לא אבחן אותי כמו שצריך והסתמך על אבחנות קודמות מהילדות שלי שכבר לא רלוונטים כי עברו יותר מ10 שנים מאז.
אני לא יודע בוודאות אם פיתחתי הפרעת דחק פוסט טראומטית כתוצאה מהסכסוך עם השכנים המתגוררים מעל בית הוריי, אבל האם לפי התסמינים שאני מתאר יכול להיות שפיתחתי פוסט טראומה המתבטאת ברגישות יתר לרעשים מהשכנים למעלה ובהימנעות משהייה בדירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימנעות משהייה בבית
ד``ר חיים היילפרין27/08/2021אין ספק שעברת טראומה מסוימת בסכסוך השכנים של הוריך, אך רעש מכוון של שכנים אינו נופל תחת ההגדרה הפורמלית של טראומה כאירוע מאיים חיים. באותה מידה, אפשר לראות את התגובות שלך כפוסט-טראומתיות לאותו סכסוך ולרעש אבל הן עשויות להיגרם גם מסיבות אחרות, תקפות לא פחות (למשל, אתה עשוי להשתמש בטראומה כ"מוקד נוח" לכל שאר הצרות שיש לך בחיים). בקיצור, גם בלי לחבר את זה לאבחנות שספחת בילדות הסיפור מורכב ולהערכתי לא זה הבסיס עליו תימצא זכאי לקצבת נכות נפשית.
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)