מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרמופוביה- מה עושים עם זה לעזאזל?!אנונימוס26/04/2022
גרמופוביה זה די אבחון עצמי אבל מרגיש לי לנכון לנוכח העובדה שכל דבר (חיצוני או פנימי של הבית) גורם לי לרגשות של "זה מלוכלך, זה לא נקי" ומביא אותי למצב של שטיפת ידיים קיצונית ואף יותר- מקלחות מרובות, החלפת בגדים/מצעים מרובה, כביסות וכו' על מנת להרגיש ניקיון ולא משנה כמה ההגיון אומר אחרת החרדה מתגברת על ההגיון.
זה התחיל מהקורונה שאז היה לי חשש מובהק מהנגיף ואז זה התפשט לחיידקים ולכלוך בכללי. כל דבר ואני מתכוונת *כל דבר* מצית אותי וגורם לי להתקפי חרדה וחששות של "האם נקי" שלא מרפות ממני ולא נותנות לי להתרכז בשום דבר אחר.
הייתי בטיפול מיינדפולנס ובטיפול cbt אך מרגיש לי כאילו זה לא עזר, זה הביא להחלשה רגעית במצב (מציינת- החלשה, עדיין היה חשש ושטיפה ופחד) אך לא מרגישה כי זה אי פעם עזר לי ב100% שיכלתי לחשוב באופן רציונלי ולחזור לנהל אורח חיים בריא ועכשיו המצב חזר ואף החמיר.
קשה לי אפילו עם האנשים הכי קרובים מסביבי כי אני כל הזמן בחששות של "במה הם נגעו? האם הידיים/בגדים שלהם נקיות?"
זה גורם לסבל רב, בין אם זה לי ובין אם זה ליקרים שלי שגם רואים אותי במצב כזה וגם סובלים מכל המחשבות האי רציונליות שלי.
האם יש מה לעשות עם זה? משהו שיעזור לי לחזור לעצמי ולחזור לחיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני לטיפול אצל פסיכולוג קליני המתמחה בחרדות
ד"ר היילפרין28/04/2022פני לטיפול אצל פסיכולוג קליני המתמחה בחרדות. מניסיוני, במקרים כמו שלך די בשיחה או שתיים כדי לחוות הקלה משמעותית ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
ד"ר היילפרין
פסיכולוג קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי כבר בטיפול CBT ולא הרגשתי שזה עזר
אנונימוס29/04/2022קודם כל, תודה על התגובה.
אציין שוב כי כבר הייתי בטיפול cbt ולא הרגשתי שזה עזר.. עובדה גם שהמצב חזר לעצמו ובאופן יותר חמור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)