מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קלאסטרופוביה וחרדה...ורד24/06/2008
ד"ר חיים שלום,
בת 36 וחצי, קלאסטרופובית מזה שנים , עד לפני שנה חייתי עם הפוביה , נמנעתי מכניסה למקומות
סגורים , מעליות (שלא בליווי אנשים) וכו', לפני כשנה נאלצתי לעבור בדיקת C.T גב, ניסיתי להתגבר על הלחץ מהמצאותי בחדר לבד, כנראה שלא ממש הצלחתי , היות ולא הצלחתי להסיט את המחשבות למקום אחר, זינקתי מהמיטה, פשוט השתוללתי, קבעתי תור ליום למחרת, היות והופנתי ע"י האורטופד באופן דחוף, הלכתי בשנית והפעם בליווי של בן זוגי ובקשתי ממנו להיות נוכח בחדר הסמוך ובזמן הבדיקה שפשוט הוא והטכנאי ישוחחו איתי בקריזה,כך היה והבדיקה עברה בהצלחה.
באותו ערב הרגשתי לחצים בראש ,משהו בלתי מוסבר, חדש עבורי לגמרי, התהלכתי בבית כמו מטורפת, רצתי החוצה ,הרגשתי מחנק ,צריכה אוויר, ולא הפסקתי להגיד למי שמסביבי שאני משתגעת, פניתי לבי"ח, הבנתי שהיה זה התקף חרדה , מאז במשך כ-3 חודשים הקלאסטרופוביה
פשוט החמירה,אני עובדת בבניין משרדים,קומה 3 , וכל בוקר היה זה סיוט מחודש עבורי לעלות במעלית וכבר בעייתי גם עם אנשים, לא יכולתי להמצא בקומות גבוהות מעצם המחשבה שאם ארצה להמלט החוצה ,אני תלויה במעלית, מדרגות מרתף, או חדר מדרגות עם דלת כניסה , לא באו בחשבון
וכו', פניתי לפסכיאטרית הומלצתי לטיפול קוגנטיבי התנהגותי, פניתי לטיפול, בערך לאחר כ-10 מפגשים, היות ולא הייתי מסוגלת להיחשף למעלית כחלק מהטיפול, המטפלת המליצה לעבור לכדורים, אני כמובן נבהלתי והפסקתי להגיש לטיפול. כיום לאחר כ-9 חודשים התחושות חזרו ,
חולשה בגוף, אי שקט בפרט בשעות הערב כשאני לא נמצאת בחב' אנשים ושקט מסביבי, פניתי שוב ליעוץ עם פסיכיאטרית, נתנה מרשם לכדורים מסוג לוסטרל 50 מ"ר והמליצה להמשיך בטיפול קוגנטיבי, התחלתי עם רבע כדור, וכל ארבעה ימים אני צריכה להגדיל את המינון ברבע כדור.
אני חוששת מאוד מתופעות לוואי , בהסיטריה ממה שהכדור מסוגל לעשות, מעין פחד שאני לא יכולה להסביר וחוששת שהפחד יביא להתקף הבא.
מה עליי לעשות? מהם תופעות הלוואי של הכדור? והאם יש סיכון בנטילת הכדורים?
אשמח לקבל את תגובתך .
תודה וערב נעים , ורד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לורד
ד''ר אודי אורן24/06/2008לורד שלום,
אין סיכון בלקיחת הכדורים כל זמן שאת פועלת לפי הנחיותיה של הפסיכיאטרית המומחית.
תופעות הלואי מופיעות כחלק מפרוספקט ההסבר הנמצא בתוך קופסת הכדורים. בנוסף את מוזמנת ליצור קשר עם הפסיכיאטרית המטפלת בך.
נראה לי שהטיפול בחשיפה קשה לך. דברי על כך עם המטפלת שלך. סביר להניח שהיא תוכל לשנות את קצב או כיוון הטיפול, או להפנות אותך לטיפול שלא מצריך חשיפה (כמו EMDR).
בהצלחה,
ד"ר אודי אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)