מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה מכל נושא המוותענת04/12/2022
שלום רב.
אני בת 51.
איבדתי את אבי היקר לפני 9 שנים ואת אמי היקרה לפני 4 חודשים
יחסית נפטרו צעירים.
אבי 68 לאחר מחלת לב ואמי 72 לאחר מחלת ראות קשה מאד וממושכת.
אציין שליוויתי וסעדתי אותם עד מותם המצער.
מאז ומתמיד נושא המוות הפחיד אותי.
זה התחיל כטראומה בכיתה ג' כשראיתי איך מורידים שכן מבוגר שנפטר.
זכורות לי כפות רגליו שבצבצו מהשמיכה.
זה כנראה נחקק כטראומה בזכרוני.
בגילוי מצבה של אבי,הלכתי לבדי כשכולם המתינו בחוץ לחפש את החלקה בה הוא קבור.פתאום קלטתי שאני מחפשת אותו באדמה,וחטפתי התקף חרדה נוראי שאין לי מושג איך הגעתי לשער בית העלמין לבנה ורועדת כולי. אז התחילו לי התקפי חרדה גם בנהיגה,אני לא טסה .ההתקפים קיבלו זרועות והתפשטו אך די נרגעו ולאט לאט התגברתי על רובם באמצעות סי בי טי,תרגילי הרפיה וכו.
מאז לא עליתי לבית עלמין.
כשניסיתי לעלות קיבלתי התקף חרדה נוראי.בלוויה של אמי לא השתתפתי.
רק בתום השבעה דודתי החזיקה ותמכה בי ועליתי כולי רועדת.
אני חושבת שיש לי נקרופוביה.קראתי על כך לא מעט.
העיסוק האובססיבי במתים. בסופניות הזאת.איך ייתכן שאמא ואבא מתחת לאדמה?.
מה קורה לאחר המוות.
זה התגבר כמובן כעת כשלפני 4 חודשים אמי האהובה נפטרה.
לא מפסיקה לחשוב עליה שם בבית עלמין.
התמונות איך בכתה וסבלה ביומה האחרון לא מרפות ממני.
ברור לי שזו טראומה,אפילו הלכתי בזמנו לטיפול אצל פסיכולוג שישב איתי בבית עלמין והסביר לי שאין פעילות גלי מח אצל אדם שנפטר. ובכל זאת הפחד הזה והמחשבות לא מרפות.
איזה טיפול ניתן להציע לי בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה מנושא המוות
ד''ר אודי אורן27/01/2023לענת שלום,
אין ספק שמותם של הורייך השאיר את חותמו עלייך. ארועים אלו התחברו לארועים משמעותיים מוקדמים יותר. אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול EMDR המתמקד בהשפעתם של ארועי חיים קשים. המרכז הישראלי ל-EMDR כולל מטפלי EMDR בכל רחבי הארץ. בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)