מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה עם חווית טיפול ומיניותאנונימי9210/01/2023
שלום,
מזה כארבע שנים נמצאתי בטיפול אצל פסיכולוג עקב דיכאון. בסהכ חווית הטיפול הייתה שלילית, לא תרמה ובשנה האחרונה אף יצרה פגיעה חמורה בתפקוד שלי. לפני שנה המטפל חשף צדדים פגועים מאוד וכשל לטפל בהם. במשך שנה הוא העצים את הפגיעה, מערכת היחסים מולו התדרדרה מאוד והא סירב להשתתף במערכת היחסים שלי ושלו, סירב לענות לשאלות שלי על הטיפול ולעזור לי לברר מה קורה בטיפול וכיוצא בזה לדימוי שיש לי עליו. אני מרגיש שהראיתי לו את עצמו וכל פעם שזה קרה הוא "העניש" אותי. השנה הזאת סבלתי מכעסים לא נפסקים, מחשבות חודרות ואף אלימות, דיכאונות ומצבי רוח קיצוניים שאף הגיעו למחשבות על פגיעה עצמית ורגעים של אובדנות, הוא לא השכיל לשנות את ההתנהגות שלו. בכל אופן אחד הדברים שהוא פעל כדי להשפיע עליהם במהלך השנים הוא המיניות שלי (הוא גם מטפל מיני), הוא עשה זאת בניגוד לרצוני (מפורשות) והשתמש בזה כדי לזעזע את הזהות המינית שלי. הוא סרב לדבר על המניעים\הצדקה טיפולית לזה, הוא טען שרצה לתת לי יותר אפשרויות, שכל הגברים שטיפל בהם בתל אביב התנסו עם גברים אחרים (אמירה מפוקפקת..) וסירב לראות אותי. מעולם לא היו לי מחשבות הומוסקסואליות לפני שהגעתי אליו, לא היתה לי בעיה בזהות המינית שלי (הטרו). הוא גם טוען שחווית הילדות המיניות שלי מצביעות מפורשות על כך שאיני הומוסקסואל. בפועל הוא יצר בלבול גדול וחוסר נוחות מול גברים- אני עד עכשיו לא בטוח שאני נמשך לגברים אלא שכל הבלבול והקושי סובב בעיקר סביב מערכת היחסים איתו והכעס כלפיו, לא יודע להסביר את זה. איפשהו, ברגע מאוד מאוד קשה ולא יציב, הרגשתי שכדי להיות ילד טוב לדמות ההורה הזאת (הפסיכולוג) עלי לקבל על עצמי זהות מינית חדשה (הוא הגדיר את המחשבה הזאת כפסיכוטית). היה לי מאוד קשה לעזוב את הטיפול אבל הבנתי שאני עושה לעצמי נזק ובעיקר שהוא לא מסוגל לטפל בי ולא רוצה לייצר שינוי במערכת היחסים (למעט זה שהוא יוביל את הטיפול באופן גורף ולא יהיה לי קול למעט לענות). אני חש שאני צריך עזרה לפרק את הבלבול המיני שהוא יצר, אני מפחד שמאוחר מידי. לפני תקופה חשתי שיש לי צד שפוי ובשליטה שיודע מי אני וצד מבולבל ולא יציב, כעת אני מתחיל לחשוב שהוא מתחברים להם. אני חושש לחזור לטיפול אבל צריך עזרה להבין מה קרה, איך לחזור לעצמי ומה לעשות עם הילד הפגוע והמדוכא הזה בתוכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בחוויות טיפול
ד"ר היילפרין11/01/2023צר לי לשמוע על חוויית הטיפול שלך וחבל שלא עזבת את המטפל הפוגעני כבר מזמן. הדרך הטובה ביותר לעבד את מוראות הילדות והטיפול שעברת היא עם מטפל אחר, ראוי ומיטיב הרבה יותר, ויש לא מעט כאלה. אתה מוזמן לפנות גם אלי. בהצלחה!
ד"ר חיים היילפרין
פסיכולוג קליני מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)