מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדה או פוביה אולי ממתים איך ניתן לטפל איך יעבור ליעדי22/01/2023
שלום לגבי חרדה בצעירותי בגיל 23 בעקבות מותה של סבתי היתיי בהלויה שלה וחזרתי אחרת חרדה ובוכה וכמובן בדיכאון , למשך כמה ימים.יכול להיות שיש לי פחד ממתים עוד שהייתי קטנה להתקרב לגעת או בית עלמין להתקרב או ללכת גם מפחיד אותי. שהיתי קטנה הייתי הולכת נגיד עד שקרא לי החרדה נגיד גיל 12 עד 23 היתי הולכת לקברות צדיקים היום לא.יש לי פחד לא פחד מוות מלמות יש הבדל אלה פחד ממתים להתקרב לידם או ללכת לבית עלמין .ואם יש אזכרה והביאו משהו משם יש לי גם חרדה מזה ואני אזרוק את זה לפחו וכמובן כל מה שלבשתי באותו זמן .היתי אצל עובדת סוציאלית דיברתי איתה על זה ורשמה לי לורויאן לקחתי וזה עבר לי .אחרי 8 -9 שנים בעקבות גרושים של הוריי גרנו בבית שלה של הסבתא שנפטרה אני גרתי שם פחות משנה ולא הרגשתי שום פחד עדיין הייתי בסדר.היתי אצל פסיכולוגית שאמרה לי שאין בעיה והכול בסדר . עכשו באותה תקופה עשו סדר ונקיון בבית וראיתי מזוודה עם תכריחים שלה שהיתה בבויידם המשפחה זרקו את זה אבל עברתי ליד זה ומאז אני בחרדות ופחדים מזה ואז התחלתי להרגיש חרדות פחד דופק מהיר ועזבתי את הבית, וגרתי לבד. בביקור אצל המשפחה בבית של הסבתא היו לי מלא בעיות והתחלתי לזרוק בגדים נעלים שעונים תכשיטים תיקים שלי כמובן שלבשתי או ענדתי באותו זמן כשבאתי לבקר, וכל דבר כמעט שנגע בספא או משהו מבד כי זה מפחיד אותי וגורם לי לפחד, ושמו שמיכות, תנורים מאווררים בבויידם- ניקרא פעם בויידם. ואת אותם שמיכות שמו על הספה תנורים השתמשו בהם מאווררים זרקו אבל אני עדיין בפחד שזה הם שהיו למעלה בבוידם למרות שאמרו לי שהם זרקו הכול וקנו חדש אני ראיתי ששמיכות ובגדים שהיו שם בבוידם ליד המזוודה עם התכריחים שמו על הספא ומאז לא יכולה להתקרב לא לספות לא לשמיכות לא לתנורים שדולקים תנורי חימום ספירלות לא לבגדים .אני התחתנתי עוד באותה תקופה . עכשיו לפני 3 שנים המשפחה עזבה את הדירה של הסבתא אני ואחי לחצנו על אמי שתעזוב עד שבסופ כן עברה לא רק בגלל שלחצנו עליה לעזוב אלה בעקבות שכנים רעש ובלאגן בשכונה .כיום אני בת 45 מגיל 28 עד היום אני בסבל גדול גם כשעברו מהדירה חשבנו שאם נעבור דירה זה יפסק. היתה תקופה שזה היה פחות בחומרת הפחד אבל היום כשאני בת 45 זה אף החמיר ביותר כשאני הולכת לבקר את המשפחה בבית החדש גם ממשיך לי כל זה ואף החמיר ונהיה יותר גרוע שכאשר חוזרת הביתה מהביקור חייבת להתקלח רק עם סבון, עם מים לא עוזר לי. הכוונה ברגע שאני מתקלחת אז למעשה הפחד מאחורי כביכול וכמובן לפני שמבקרת אותם מרחיקה מהסלון אצלי בבית כל דבר שיכול להפחיד אותי אחרי שאחזור לבית מהביקור אצל המשפחה עם זה שמיכות ובגדים מגבות שלי ושכשאני באה לבית מהביקור אני ישר הולכת להתקלח שלא אגע בשום דבר בבית ואת הבגדים זורקת לא משתמשת בהם יותר מהפחד מהם עצמם שלא אגע בהם או אעבור לידם למרות שאני שמה אותם בשקיות אטומות. וכן גם זה עבר לאוכל אם אני נוגעת למשל בלחם שהוא בלי ניילון חלות בלי ניילון לחמניות בלי ניילון כי אם יש ניילון פחות מפחיד אבל גם מפחיד אותי פרות. ירקות אוכל שאני מכינה גם יכולה לזרוק אם נגעתי בו אם באתי מאצל המשפחה או אפילו עכשיו גם אם אני הולכת לסופר ורואה אנשים שהיו אצל המשפחה למשל דודים אחים מטפלות שבאות מטב או אחות מקופת חולים אם אגע בהם בבגדים גם יש לי פחדים וחרדות בגלל שנגעו בבגדיי אני באה הבית שוב זורקת את הבגדים נעליים תיק או אוכל עם נגעתי אפילו מה שבישלתי עוף וכו .והולכת שוב להתקלח עם סבון כמובן . גם קשה לי ללכת לקניות לשוק לסופר שמה התנגש אם אותם אנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה ממתים
ד''ר אודי אורן27/01/2023שלום, ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות עם עדיפות ל-EMDR או CBT. אפשר למצוא מטפלים בקופות החולים. תזכרי שהדברים שאת סובלת מהם ניתנים לטיפול. בהצלחה, אודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)