הפרעות קצב לב מחרדה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• הפרעות קצב לב מחרדה?
    רונית
    10/07/2008

שלום רב, לפני כשש שנים אבדתי במהלך פחות מחצי שנה שני חברים טובים שנפטרו מדום לב. מאז החלו בי חרדות עצומות שגרמו לי לפנות למיון מס' פעמיים בשל הפחד למות. טופלתי בציפראלקס למשך 3 שנים והפסקתי לפני כשלושה חודשיים בפתאומיות. בשבועיים האחרונים אני מרגישה שחזרתי אחורה עשרה צעדים , התחלתי להרגיש דפיקות מואצות , פעימות נוספות, מצב הרוח ירד משמעותית , עייפות וכל היום עסוקה באיך ליבי פועם. חזרתי לבצע בדיקת ארגומטריה שהייתה תקינה ואילו בהולטר הופיעו לי כ- 590 פעימות מוקדמות במהלך 24 שעות. רציתי לדעת האם יכול להיות קשר למצב הנפשי המתוח והלחוץ בו אני מצויה וההתעסקות הקרדיולוגית שאני יוצרת לבין כמות הפעימות המוקדמות? אודה לתשובתכם בהקדם. רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב לב מחרדה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרונית

ד''ר חיים היילפרין
    11/07/2008

חרדה (במיוחד "הפחד מהפחד") עשויה בהחלט לגרום לדפיקות לב מואצות, פעימות נוספות וכד', וזו האפשרות הכמעט וודאית כאשר בדיקות קרדיולוגיות שוללות פתולוגיה פיזיולוגית. חבל שלא ניגשת מלכתחילה לטיפול פסיכולוגי אצל מומחה לטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית במקום (או יחד עם) הטיפול בציפראלקס – יש סיכוי טוב שהפרשה כולה היתה מזמן מאחוריך, יתכן מאד ללא צורך בטיפול התרופתי. זהו עדיין הצעד המתבקש כאן, ואשמח לעזור לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו