חרדה חברתית קשה

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדה חברתית קשה
    סיון
    24/07/2008

בת 21...כבר שנים סובלת מחרדה חברתית קשה אם זה דיבור...להתחבר לאנשים בבילויים מסעדות וכו' ניראית מצויין אך עדיין עם ערך עצמי נמוך מאוד. חרדה זו מביאה אותי למצב שאיני מסוגלת לעבוד, ללמוד, לפעמים מוצאת את עצמי בהתקפים של התנתקות מהמציאות לגמרי, לא מסוגלת לחשוב כמו שצריך, ראיה מטושטשת, ממש כאילו נמצאת בעולם אחר. לפני חודש חזרתי מטיול ארוך בחו"ל בארה"ב כשהגעתי לשם לא הסתדרתי בכלל והרגשתי עוד יותר חרדה וניתוק מהמציאות לגמריי והתקפי פראנויה ולכן חזרתי לארץ שאלתי אם יש טיפול תרופתי או משהו כיון שאיני מעוניינת ללכת לטיפול תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה חברתית קשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבת ה-21,

ד''ר חיים היילפרין
    25/07/2008

ודאי שישנו טיפול תרופתי העשוי להקל עליך, ולשם כך עליך לגשת לפסיכיאטר. עם זאת, לא ברורה לי התנגדותך לטיפול (פסיכולוגי, אני מניח) - מרבית הסובלים מחרדה חברתית נפטרים מהבעיה בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי קצר מועד וללא טיפול תרופתי. (הטיפול התרופתי ממסך את הגורמים לחרדה ועלול אף לקבע אותה ולהוסיף בעייתיות משל עצמו, ומסיבה זו אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופלת חרדה מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו