מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקף חרדה ? מה לעשות ?ניר01/08/2008
שלום רב שמי ניר בן 26.5 מאזור הדרום עובד כנציג שירות בחברה סלולרית אשר חי חיים שלווים , רגועים , ורגילים. עד לפני כשבועיים דבר שהחל במהלך העבודה בזמן אינטראקציה עם לקוח בזמן האינטראקציה חשתי הרגשה מוזרה בגוף כאילו משהו לא תקין ומשהו לא טוב עומד לקרות בעוד מספר שניות דבר אשר גרם לי לבילבול במילים בזמן השיחה ואז תקפו אותי זרמים באזור הראש , היד השמאלית , ונהייתי חיוור בפנים לאחר מנוחה של חצי שעה בעבודה ניגשתי לקופת חולים בקופה ביצעו לי בדיקת לחץ דם אשר המדד היה על 177/110 שזו לחץ דם גבוה יחסית לאדם בריא שחי חיים רגילים .. לאחר שיחה עם הרופא נאמר לי שעליי לגשת למיון רק בכדי לשלול דיאגנוזות שונות דבר שהלחיץ אותי כימעה ניגשתי למיון שם נמדד לי שוב לחץ הדם שהיה על 170/90 לאחר בדיקה הרופא הביא לי כדור להורדת לחץ דם . והרגשתי יותר טוב .. למחרת יום שישי בזמן הארוחה עם המשפחה בזמן נגיסה הגיעה מן הרגשה של מחנק בזמן הבליעה עד לפליטל האוכל החוצה ואז לאחר הוצאת האוכל החלה ההרגשה המוזרה של עיקצוצים ביד , זרמים , ומן תחושה לא נעימה ובעיקר מלחיצה כי הרופאים אמרו שהכל תקין ... האומנם ? יום ראשון ניגשתי שוב למרפאה וביקשתי מהרופאה לבצע את כל הבדיקות האפשריות עוד היום שנדע מה מתחולל לי בגוף. וכן כך היה ניגשתי לבדיקת אה קה גה , אקו לב , בדיקת אולטראסאונד בטן וכליות , ובדיקות דם ושתן. אשר יצאו תקינות ואני נשארתי בסוג של חוסר אונים כי תשובות בפועל לא ניתנו לי .. ואז התחלתי לחפש אולי תשובות באינטרנט בחיפוש לגבי לחץ דם תסמינים , בדיקות , אפשרויות טיפול , וכו'.. במקביל לאחר שיחה עם ידידה נאמר לי כי אחיה חווה תחושות די דומות לא מזמן כאשר עלה על טיסה ודבר זה נקרא התקף חרדה . ישר שללתי את העיניין עד אשר חיפשתי באתרי אינטרנט ללא תשומת לב רבה . עד שהגעתי לאתר שלך והתחלתי לקרוא בעיניין רב וזאת כי הסימפטומים הם די דומים לשלי .. ולכן אני פונה אליך בשאלה ובתקווה לקבלת איזו שהיא תגובה. האם אני חווה איזה שהוא התקף חרדה ?? כי אני לא יודע או לא זוכר איזה שהוא ארוע טראומתי או חריג שחוויתי בנוסף ברצוני לשאול עוד שאלה רציתי לבקש מהרופא שלי להגיע לבדיקה אצל נאורולוג רק בכדי לוודא שהכל בסדר. זה דבר נורמלי ? ותקין ? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה לניר
ד''ר אודי אורן05/08/2008לניר שלום,
אתה סובל מהתקפי חרדה.
התקפי חרדה אינם מתרחשים דוקא בעקבות ארוע טראומטי או חריג באופן מובהק.
אתה יכול להמשיך בבדיקות, כולל הבדיקה אצל הנוירולוג, אך הסיכויי לממצא פיזיולוגי/גופני כל שהוא נמוך מאד.
טיפול פסיכולוגי אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי-קוגניטיבי יכול בהחלט לעזור לך.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול בהקדם ולנצל את העובדה שתפסת את הבעיה בתחילתה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)