חרדות ממחלות

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות ממחלות
    אורנה' לה
    08/08/2008

אני אם חד הורית , המגדלת את בני בן ה8 לבדי [מתוך בחירה]. חרדה מאוד ממחלות ומכאבים הן לגבי עצמי , והן לגבי בני. הייתי בשיחות בנושא, ואכן היתה ירידה מסוימת אבל המצב חזר לקדמותו. בני מתלונן כשנתיים מכאבי ראש. לאחר חיבוק ונשיקה הכאב בדרך כלל חולף עובר. היתה הפוגה בנושא ובשלושה הימים האחרונים [לסרוגין] הוא מתעורר משינה עם כאבי ראש. בא אלי למיטה. ולאחר כחצי שעה נרדם. הערב לפני השינה אמר שכואב לו קצת הראש, ויחד עם זאת המשיך לצחוק , ולהיות עליז. אמירה על כאב ראש משתקת אותי ליום שלם. לדוגמא השלושה הימים האחרונים כל הזמן בודקת האם הוא לא פוזל, נדמה היה לי שיש שינוי במקוד הראייה. ויכולה להיות עסוקה בכך כל היום. מתכתבת באינטרנט עם עשרות רופאים, כדי לקבל תשובה על כאב ראש של בני. ברור לי , שכל רופא ימליץ מיד ללכת לבדיקה, הרי לא יקח אחריות. ויחד עם זאת יש לי צורך להתעסק בכך כל היום : הן באינטרנט והן בשיחות טלפון עם אחותי , חברוץ... דשה בכך כל היום, כשבהי כבר שכח מזה. ההגיון אצלי הוא דבר אחד והחרדה מנהלת אותי. בפעמים הקודמות ערכתי מעקב מתי כואב לו [לפי המלצת רופא] ואכן אחרי תקופה מסוימת שזה נעלם. שמתי לב שבתקופת הקיץ בעיקר , כשאין מסגרת מסודרת התלונות רבות יותר, וכן כאשר הוא חרד מדברים חדשים. אינני רוצה לקחת אותו כרגע לרופא נוירולוג. אינני ממהרת לבצע C.T ומצד שני אינני מסוגלת להתמודד עם הנושא. מאז ומתמיד כאב ראש הצטייר בעיני כמשהו נוראי [ובמיוחד עכשו כשגילו לאמי גידול שפיר בראש] בכלל נושא סרטן מבהיל אותי ומפחיד אותי. אנא עזרתכם בהמון תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ממחלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לורנה

ד''ר אודי אורן
    08/08/2008

לורנה שלום,
    כואב הלב לקרוא את הסיפור הארוך של פחדים וסבל שאת מספרת.
    אין סיבה להמשיך את מסכת הדאגות שלך ושל בנך. את מסוגלת להתגבר על החרדות האלו.
    נראה לי שכדאי שאת תפני לטיפול. אני מעריך שברגע שהבן לא יוכל ל"הפעיל" אותך עם תלונות כאלו או אחרות, הוא יפסיק.
    אני ממליץ כי תפני למטפל EMDR או מטפל קוגניטיבי-התנהגותי באיזור מגורייך.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו