מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת בחינותעדי10/08/2008
שלום רב, אני סטודנטית שנה א', והשנה התחלתי לחוות קושי רב בעת בחינות. זהו דבר חדש עבורי שכן במהלך התיכון היית תלמידה מצטיינת ביותר ולא זכורות לי בעיות כלשהן שהיו לי במבחנים. לפני כל בחינה כמעט ואיני ישנה בלילה וכן בבחינה אני מאוד מאוד לחוצה. לעיתים לוקח לי שעה עד שאני מצליחה ממש לפתור את הבחינה(עוברת שעה שאני לא מצליחה לעשות כלום ואז "פתאום" אני מצליחה לפתור את השאלות) כמו כן,אני מרישה שבבחינה אנ לא מצליחה לחשוב "עד הסוף" ולהתעמק ממש בשאלות. הדבר חוזר על עצמו די אותו דבר בכל מבחן(גם אין אין את השעה שאני לא מצליחה כלום הריכוז שלי בבירור יותר נמוך- אני מאוד מוסחת מרעשים קטנים של הסביבה) והדבר גורם אצלי לתסכול ממש גדול. אני יודעת שזה לא כ"כ נורא להיכשל- כבר נכשלתי, עשיתי מועדי ב', חוויתי את הכישלון וראיתי שזה לא סוף העולם, אבל לא משנה מה אני אומרת לעצמי, בזמן המבחן אני פשוט לא מצליחה להירגע. ניסיתי לקחת רגיעון ,רסקיו לעשות מדיטציה, אבל שום דבר לא ממש עוזר לי בזמן הבחינה.מה אני יכולה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לעדי
ד''ר אודי אורן10/08/2008לעדי שלום,
את סובלת מחרדת בחינות. זוהי תופעה המופיעה בצורות שונות, אחת מהן היא הופעת אי שקט לפני המבחן, ואחרת היא התופעה שבה יכולת הריכוז נפגעת ב"זמן אמת" כאשר את עומדת מול המבחן עצמו.
הדרכים שניסית עוזרות לחלק מהאנשים בחלק מהזמן. אם הן לא עזרו לך, כדאי לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדת בחינות. טיפולים כאלו ניתנים על ידי מטפלים המתחמחים ב- EMDR ו/או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)