סכיזורפניה או התקפ חרדה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• סכיזורפניה או התקפ חרדה?
    שאלה
    24/09/2008

שלום לכולם ראשית כול הייתי באבחון פסיכאטרי ואובחנתי כחולה חרדה+דכאון יש משהו שמטריד אותי ששכחתי לגמרי לספר לפסיכאטרית אני הייתי גר לבד אחרי הצבא למשך תקופה של 5 חודש בה הייתי לבד ללא יציאות חוץ מהעבודה לא חייים חברתיים ולא כלום נכנסתי קצת לדכאון עקב זה החלתי לעשן חשיש בתדירות נמוכה נמוכה מאוד אולי איזה 3 גוניטים ברמה נמוכה יום אחד לאחר העישון התחלתי להרגיש סחרחורות שכבתי על המיטה והתחלתי לשמוע כול מימי קולות שרצים לי במוח הקולות לא היו פיזים אלא בתוך המוח דיבורים לא ברורים של אנשים מהעבודה ומהחיים עצמם דיבורים ללא הקשר זה עבר לאחר יציאה מהבית (כחמש דקות) ועבר לאחר חודש בבית שוב חזרו הקולות במוח בלילה יש לציין שאין לנו מחלות נפשיות במשפחה ואחי טען שחווה את זה גם כמה פעמים ואמר שזה תוצאה של עייפות או לחץ נפשי יש לציין שהדיבורים(הקולות) היו ללא תכלית הם השתנו משניה לשניה ללא שום קשר אחד לשני הם לא דיברו איתי או משהו סתם רצו במוח כול מיני דיבורים מוכרים שאני שומע כול יום בעבודה האם זה היה הזיה או פסיכוזה או התחלה של סכיזופרניה או סתם עייפות יש לציין שאינני סובל מבעיה כזו בבקרים בצהריים והם לא מטרידים אותי כמעט הם קראו רק פעמיים אין לי מחשבות שווא של יחס דת גדלות אישיות אהבה או משהו כזה להפך אני מאוד מציאותי מחובר מדבר לעניין עושה דברים לעניין רק לפעמים התקפים של ריחוף בזמן העבודה והבית כאילו אני לא באממת פה ומי אני ומה אני יש לי פחד רק לצאת בלילות כדי שאינמנע מעימותים ויש לי בעיה חברתיית קשה האם זאת סכיזרופניה או שאין לי מה לדאוג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכיזורפניה או התקפ חרדה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לילין

ד''ר חיים היילפרין
    25/09/2008

לעיתים קרובות אנשים הסובלים מהתקפי חרדה בטוחים שהם יצאו מדעתם (אחרי הכל, התסמינים החרדתיים נראים "לא נורמליים" כאשר הם קורים ללא כל סיבה נראית לעין) והפחד הגדול ביותר שלהם הוא מ"להשתגע" (או להתאשפז). האמת היא שאין שום קשר בין התקפי חרדה ומצבים פסיכוטיים (ההיפך, ניתן לראות באנשים חרדתיים כאילו הם "שפויים מדי" - מחוברים מדי ללחצים ולמצוקות), וגם תסמינים קיצוניים של חרדה (ריחוף וניתוק, או בשפה מקצועית, דיפרסונליזציה ודיריאליזציה) אינם הופכים את החרדה לפסיכוזה. כפי שכתבתי לך בתגובה לשאלה קודמת, כל מה שאתה צריך לעשות זה לגשת לטיפול פסיכולוגי (שעשוי להיות משולב עם תרופה נוגדת חרדה/דיכאון) אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אשמח לסייע לך בזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו