מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מחיות יםמיכל28/09/2008
שלום. אני מפחדת מחיות ים מגיל הגן. הפחד התחיל כשהייתי קטנה וראיתי חיות ים בטלויזיה מאז ועד היום ואני כבר נערה בתיכון. אני לא מתקלחת עם דלת סגורה,היו לי עד לא מזמן שלוש פעמים בשבוע סיוטים בלילות, שלא לדבר על להיכנס לים ולמעיינות. אני גם כל הזמן חוששת מלהסתכל בטלויזיה שמא יקפוץ לי כריש. הפחד הזה מגביל אותי במשך חיי ואני כבר שנה בטיפול מקצועי והבעיה עוד לא נפתרה. הייתי בטוחה שאני אגיע לגיל זה זה יעבור אבל זה עדיין לא עובר ואם זה לא עבר עד עכשיו אני עלולה כל חיי להתקלח עם דלת פתוחה כי אני מפחדת להיות סגורה במקלחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למיכל
ד''ר חיים היילפרין29/09/2008לא ברור לי מהו הטיפול המקצועי שאת עוברת ומדוע הוא לא עוזר... במקרים כמו שאת מתארת טיפול פסיכולוגי ייעודי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית מסייע בד"כ בתוך מספר פגישות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מחיות ים לד"ר חיים היילפרין
מיכל02/10/2008אני בטיפול פסיכולוגי ומשום שהפחד או הפוביה לא עוברת.האם זה אומר שזו שריטה עמוקה כמו שאומרים ולכן זה לעולם לא יעבור? אלא רק איכות החיים תשתפר ז"א אני יעיז להיכנס לים, להתקלח עם דלת סגורה באופן תמידי או שלא יהיו סיוטים מלילות שזה כבר פסק עם הזמן ותהליך הטיפול. בטוחה אני שתמיד אפחד מלצפות בכריש בסרטים או בטלויזיה מה שמטריד אותי יותר זה מאבק יום יומי שהוא כביכול ילדותי (זאת אומרת מנקודת מבט של ילד) ועוד שאלה מהצד האם אתה ממליץ טיפול היפנוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למיכל
ד''ר חיים היילפרין05/10/2008כפי שהערתי לעיל, לא ברור לי אופיו של הטיפול הפסיכולוגי שאת עוברת... האם הוא טיפול ייעודי בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית? טיפול שכזה היה אמור לסייע לך להתמודד עם הפוביה בתוך מספר פגישות. היפנוזה יכולה לסייע אך היא אינה הכלי הטיפולי המומלץ לטיפול בחרדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)