היה או לא היה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• היה או לא היה?
    אם מודאגת
    10/10/2008

שלום רב, איני יודעת אם זהו המקום לקבל תשובה על שאלתי, אך אכתוב אותה בכל זאת: בתי, בת 9, מתעוררת מדי פעם מ"חלומות רעים". בלילה האחרון התעוררה בבעתה מחלום שבו לדבריה "אחת מהחברות שלי נגעה לי בפיפי". לא ניתן היה להרגיע אותה אלא לשכב לצידה, לחבק אותה ולנסות להרגיעה. במשך השעתיים הללו, עד שסוף סוף נרדמה, ניסיתי לברר איתה אם קרה לה משהו לא נעים. האם מישהו נגע בה בניגוד לרצונה? האם גלשה באינטרנט לאתרים פורנוגרפיים (שאלתי אם ראתה באינטרנט אתרים עם אנשים עירומים), האם מישהו "הציץ" כשהיתה בשירותים בבית הספר וכו'. לכל השאלות ענתה בשלילה, פרט לשאלה שלעיתים ישנם ילדים בבית הספר שמנסים להציץ לילדים אחרים שמתפנים בשירותים, אבל, היא לא חוותה חוויה כזו. הלילה, כשהשכבתי אותה לישון, היא ממש פחדה שהחלום הרע הזה יחזור, ושוב, מישהו יגע בה באיברים מוצנעים. האם יש כאן מקום לבירור מעמיק יותר - הכוונה לפסיכולוג?האם לדעתך חוותה איזושהיא התעללות מינית? האם זה חלק מהתפתחות של סקרנות נורמטיבית לגבי המיניות ( עדיין לא מגלה סימני בגרות מינית)? תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היה או לא היה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאם המודאגת

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2008

חסרה לי אינפורמציה (הנלקחת באמת בעת הביקור אצלי) כדי להצביע על כיוון כזה או אחר, אך בשלב זה לא הייתי עושה מהאפיזודה הזו עניין גדול מדי. המשיכי בניסיון להתחקות אחרי הגורמים המאיימים או מפחידים את הילדה, תוך הכלתה והענקת תחושת גיבוי וביטחון (- כמו שעשית). אם בתוך מספר שבועות העניין לא ידעך, כדאי יהיה לגשת איתה לפסיכולוג המטפל בילדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו