מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשימהנועה21/10/2008
אני מקווה שזה הפורום המתאים. בבקשה קרא עד הסוף. היום מספר פעמים שקמתי בלילה (ממש מעט בערך 3 בכול החיים) ש'שחכתי לנשום' והתעוררתי כדי לנשום את האוויר (כנראה נשימותיי היו קצרות מדי). בגלל הפחד הזה שזה ימשיך עכשיו כבר יומיים , ברגע שאני נזכרת בזה פתאום אני 'צריכה לנשום בכוחות עצמי' כי 'אין לי כוח לנשום נשימות עמוקות' זאת אומרת יש לי פחד שמה שהיה ליבלילה יהיה גם ביום, אני לא רוצה להתחיל להתעסק עם כול הרפואה של זה כי ייתכן שזה הכול פסיכולוגי היות וזה התחיל בדיוק כשהתלחתי לפחד מזה, והרי כשאני 'שוחכת מזה' במהלך היום , הנשימה היא רגילה ונורמלית ואני 'לא שוכחת לנשום'. רציתי רק לדעת אילו תרגילים או מחשבות אפשר לנסות, אולי לנשום עמוק בכוונה או מה, כי במאת עדיף קודם לשכוח מזה ורק אם זה מפריע לגשת לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לליזה
ד''ר אודי אורן24/10/2008לליזה שלום,
הסיכוי שמדובר בבעיה רפואית-גופנית הוא נמוך ביותר. סביר יותר להניח שמדובר בתופעת חרדה.
אני חושב שהחויה של "לשכוח לנשום" היא סוג מסויים של קושי זמני לנשום. קושי כזה, הוא לא פעם אחד מהסימפטומים של חרדה. ברור מהסיפור שלך שהקושי הזה גם קשור לפחד שלך שהקושי הזה יגיע. לתופעה הזו קוראים פחד מפחד.
אני ממליץ על תרגילי הרפיה ופעילות פיזית. במקרה שעולה חשש מהסוג שתיארת אני ממליץ לסדר את הנשימה ולהזכיר לעצמך שמדובר בחשש בלבד, ולא במשהו אחר. אני ממליץ להמשיך בחיי היום יום שלך.
והיה אם לא תרגישי הקלה, אני ממליץ כי תפני למטפל EMDR או למטפל התנהגותי-קוגניטיבי. יש סיכוי טוב כי טיפול ממוקד מסוג זה יוכל להביא להקלה משמעותית תוך זמן קצר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)